23948sdkhjf

Aarsleff vinder milliardkontrakt i Carlsberg Byen

Aarsleff skal bygge Carlsberg Byens højeste tårnhus, Pasteurs Tårn, som med sine 120 meter samtidig bliver Københavns højeste beboelsesejendom.

Entreprenørkoncernen oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at kontrakten har en værdi af cirka 1,2 milliarder kroner.

Aarsleff blev allerede i maj sidste år valgt til at projektere byggeriet som del af et internationalt team med svenske Wingårdhs og australske BG&E samt de danske rådgivere Vilhelm Lauritzen Arkitekter, ÅF Buildings Denmark og 1:1 Landskab.

Den indsats har nu ført til indgåelse af en totalentreprisekontrakt, hvor Aarsleff-selskabet Wicotec Kirkebjerg vil udføre de tekniske installationer.

- Vi har været glade for samarbejdet med Carlsberg Byen, arkitekterne og ingeniørerne i planlægningsfasen. Carlsberg Byens samarbejdsmodel har været en god og åben proces, som gør selve byggefasen mere effektiv. Det bliver et velforberedt og gennemtænkt byggeri, siger administrerende direktør Ebbe Malte Iversen.

Det 74.300 kvadratmeter store byggeri kommer, foruden det 120 meter høje boligtårn, til at bestå af et karrébyggeri samt 25.000 kvadratmeter kælder, som suppleres af byrum og gårdarealer. 

Byggeriet begynder, når projekteringsarbejdet er tilendebragt, og forventes færdigt i første halvdel af 2022.

Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2017/18.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13