23948sdkhjf

Seniorer får livsstilsboliger i ny Køge-bydel

Grundstenen er lagt til boligbyggeriet Skibet, som nu opføres med Enemærke & Petersen som entreprenør

Byggeriet af 80 boliger på i alt 9.600 etagemeter, der bliver certificeret til DGNB Guld, går nu i gang i Køge Kyst.

Det blev markeret mandag med grundstensnedlæggelse.

- Når vi byudvikler i Køge, tænker vi nyt og bæredygtigt, og stiller krav til arkitektur og byggeri. Boligprojektet Skibet bliver en smuk og spændende boligkarré, som på alle måder passer til de visioner, sagde borgmester Marie Stærke.

Hos projektselskabet Køge Kyst, der står for udviklingen af den nye bydel, forventer projektdirektør Tove Frederiksen, at Skibet vil bidrage til visionen om at skabe en attraktiv og livlig bydel præget af diversitet og bæredygtighed.

- Her får vi et miljøcertificeret hus med et bud på, hvordan arkitekturen og rumfordelingen fremelsker fællesskaber og et aktivt liv. Skibet ligger ud til kysten med havudsigt, sandstrand og enge, og det er inspirerende, hvordan huset trækker oplevelsen af naturen og muligheden for maritime aktiviteter helt ind i boligen, siger hun.

28 af boligerne bliver såkaldte ”Livsstilsboliger 50+” med et særligt fokus på fællesskab. Gennem etablering af fælles faciliteter som køkken, værksted, orangeri, gæsteværelser og uderum skal projektet bidrage til at mindske ensomheden blandt seniorer.

Realdania er involveret i projektet via indsatsen ”Rum og fællesskaber for ældre”, som har fokus på udviklingen af en række bofællesskaber for seniorer rundt omkring i landet.

- Vi ved, at seniorer, der bor i bofællesskaber, har stærke naborelationer og oplever en større livskvalitet. Og vi ved, at rigtig mange ønsker at bo på denne måde – også langt flere end der lige nu er boliger til, forklarer programchef i Realdania, Per Schulze.

Byggeriet, der opføres på Søndre Havn, er tegnet af Vandkunsten med ÅF som rådgivende ingeniør. Enemærke & Petersen opfører byggeriet i totalentreprise for PensionDanmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156