23948sdkhjf

Nu går starten til Hillerøds kæmpeprojekt

Første etape med 89 boliger går i jorden i oktober

Meget er sagt og skrevet om Mikael Goldschmidts Frederiksbro-projekt, men nu sker der for alvor noget den såkaldte Møllebro-grund i centrum af Hillerød.

Med Byggeselskabet Paulsen som entreprenør og Mangor & Nagel som arkitekt igangsætter M. Goldschmidt-koncernen i næste måned projektets 1. etape bestående af i alt 89 rækkehuse, som vil være klar til indflytning i foråret 2020.

- Min vision med Frederiksbro har været at skabe et byggeri, der følger temaet livets cyklus, og jeg tænker her på, at vi skal kunne tilbyde en bolig til alle generationer lige fra de unge mennesker, der søger deres første bolig til en fornuftig husleje, til singler og til større og mindre børnefamilier samt til ældrevenlige boliger, alt sammen med faciliteter knyttet op på netop det behov, der udspringer af et byggeri, der betjener livets cyklus, udtaler Michael Goldschmidt i en pressemeddelelse.

Planerne omfatter totalt set op mod 1.300 boliger, og byggeriets samlede projektværdi vil fuldt udbygget modsvare en samlet investering på godt 4 mia. kroner.

Foruden de mange hundrede boliger omfatter projektet det rekreative område ”Den grønne Kile” med en kunstig sø udformet som en svane i flyvende flugt. Søen indrettes med faciliteter til vandsport, svømmebassin og kajanlæg. Rundt om etableres blandt andet legepladser og sportsaktiviteter.

Boligerne i etape 1 bliver en blanding af rækkehuse i et, to og tre plan i størrelser fra 77 til 135 kvadratmeter. Alle huse får altan eller tagterrasse og opføres direkte ud mod ”Den grønne Kile” og det fredede Bøllemosen.

Umiddelbart efter færdiggørelsen af etape 1 igangsættes etape 2, som kommer til at bestå af 340 lejlighede samt et erhvervsbyggeri med dagligvarebutik, lægehus, børnehave, cafeer, fitness og parkering. Denne del forventes afsluttet og klar til indflytning i 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096