23948sdkhjf

To byggefirmaer kan blive Danmarks bedste til CSR

Den 1. oktober uddeles CSR People Prize for 20. gang, og byggebranchen har muligheden for at stryge til tops blandt både de store og de mindre virksomheder.

Således er NCC Danmark nomineret til prisen blandt virksomheder med over 100 ansatte, mens Egon Olsen & Søn er nomineret i kategorien med færre end 100 ansatte.

De nominerede til CSR People Prize

Store virksomheder:
• Danish Crown i Blans
• Salling Group
• NCC Danmark A/S

Små og mindre virksomheder:
• Egon Olsen & Søn A/S
• Logistikkompagniet ApS
• Dronning Louise

Nomineringen af NCC er udløst af to konkrete initiativer; Virksomhedsskolen for unge, der ikke trives i uddannelsessystemet, og Jobskolen, der tilbyder flygtninge en praktisk uddannelse på byggepladsen inklusiv danskundervisning.

- Virksomhedsskolen og Jobskolen er to initiativer, som er med til at sikre job og uddannelse til mennesker, der ellers har svært ved at tilkæmpe sig en plads på arbejdsmarkedet. Det er samtidig også en indsats, som får uddannet værdifuld arbejdskraft til en branche, hvor der ellers er stor mangel på ledige hænder. Det er til gavn for virksomheden selv, men også for samfundet som helhed, siger Mette Rønnau, direktør for Cabi og formand for juryen bag prisen.

I SMV-kategorien er Egon Olsen & Søn nomineret for andet år i træk. Foruden 45 uddannede svende har virksomheden fra Solrød Strand lige nu 16 lærlinge og udmærker sig ved at give en chance til de elever, som har det svært i skolen. Det gælder eksempelvis kriminelle unge eller unge med ADHD.

Egon Olsen & Søn også fokus på at fastholde medarbejdere, som begynder at få skavanker efter et slidsomt arbejdsliv. Eksempelvis er fire tidligere svende nu omskolet til kontorjob, og ifølge juryen bag prisen er det bemærkelsesværdigt i en så fysisk krævende branche.

- Egon Olsen & Søn viser, at en lille virksomhed godt kan løfte et stort ansvar, og her ser vi en virksomhed, der virkelig har engageret sig. Der bliver uddannet medarbejdere til en branche, som virkelig mangler arbejdskraft, og samtidig får unge, der har det svært, en mulighed for at komme videre. Det er meget imponerende, siger Mette Rønnau.

H.K.H. Prins Joachim har igennem en årrække overrakt CSR People Prize og vil igen i år overrække hædersbevisningen til de to vindervirksomheder samt til vinderen af CSR People Æresprisen. Det sker i forbindelse med Cabis årskonference den 1. oktober på Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14