23948sdkhjf

To år efter Svinkløv-branden: Nye sikkerhedsanbefalinger lader vente på sig

Det er i dag to år siden, at en af landets største træbygninger Svinkløv Badehotel gik op i flammer.

Det skete efter en fejl i en tørretumbler i kælderen, og i løbet af kort tid bredte ilden sig til køkkenet, restauranten og de 36 værelser.

Her måtte beboerne selv slå alarm, da der på hotellet fra 1925 ikke var installeret et automatisk brandalarmeringssystem til at varsle gæsterne.

Heller ikke i dag er der krav om, at ældre hoteller skal have den slags systemer installeret, og den gruppe af myndigheder og interesseorganisationer, kaldet Svinkløv-gruppen, der siden har arbejdet med en række anbefalinger til øget brandsikkerhed, er endnu ikke klar til at præsentere deres forslag.

Det er beklageligt, mener Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber, der håber, at anbefalingerne vil føre til en stramning af brandsikkerheden på hotellerne.

- Jeg kunne helt sikkert godt have tænkt mig, at den proces, der har varet de seneste to år havde været kortere. Det tror jeg mange mennesker kunne, siger han til DR Nordjylland.

Hos Danske Beredskaber ønsker man, at ældre hoteller og andre overnatningssteder følger samme regler som på landets plejehjem, hvor man enten skal have et såkaldt ABA-anlæg installeret eller en døgnbemandet brandvagt.

En undersøgelse lavet af Danske Beredskaber sidste år viser, at 739 af 1.307 overnatningssteder har problemer med brandsikkerheden.

Selvom det trækker i langdrag med arbejdet i Svinkløv-gruppen er Bjarne Nigaard dog fortrøstningsfuld i forhold til de resultater, som gruppen på et tidspunkt vil præsentere.

- Jeg håber, at vi meget snart når derhen, hvor mennesker, der indlogerer sig på ældre hoteller faktisk får en bedre brandsikkerhed, siger han.

I en mail til DR skriver leder af Svinkløv-gruppen og repræsentant for Beredskabsstyrelsen Susan Nissen, at det har været et meget 'omfangsrigt materiale', der skulle 'gennemgås, analyseres og vurderes' i forhold til brandsikkerheden på ældre hoteller, og at man arbejder hen mod forslag og veje, der skal bidrage til, at man undgår situationer som på Svinkløv Badehotel, hvor gæsterne ikke blev alarmeret, idet branden brød ud.

I Svinkløv-gruppen sidder desuden personer fra Nordjyllands Beredskab, Hovedstadens Beredskab, Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen samt Sikkerhedsstyrelsen.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111