23948sdkhjf

Himmerland bygger i Aalborgs ’vugge’

Både nybyggeri og totalrenovering indgår i nyt projekt, som netop er igangsat i det centrale Aalborg

Fredag 28. september tog Himmerland Boligforening et af de forholdsvis sjældne første spadestik – nemlig til et byggeri i den ældre del af det centrale Aalborg.

Boligforeningen har i en lang årrække haft en lille afdeling bestående af ni ældre to- og fireværelses boliger i et par byhuse i Sankelmarksgade.

- Vi går nu i gang med en total renovering af afdelingen, der i samme omgang bliver udbygget, så der kommer 48 særdeles attraktive lejeboliger i den absolutte bymidte, fortæller direktør Ole Nielsen.

Projektet er tegnet af C.F. Møller med Cowi som rådgivende ingeniør, mens M. Thomsen Støtt. er valgt som entreprenør.

Nybyggeriet opføres på en grund, hvor der hidtil har ligget en parkeringsplads, og de nye bygninger kommer til at indgå i en naturlig sammenhæng med den karréstruktur, der er kendetegnende for området – ”…et markant udtryk med nutidig arkitektur, men samtidig med træk, der kan genfindes andre steder i kvarteret”, som Ole Nielsen beskriver det.

Området er en del af Aalborgs historiske bykerne omkring domkirken. Ofte bliver det refereret til som Aalborgs vugge, for trods tidligere tiders saneringer og gadegennembrud er det fortsat her, man finder spor fra den middelalderlige bykerne mellem de gamle åløb.

Himmerland arbejder i disse år med flere byggerier, der blander boligformer, og projektet i Sankelmarksgade er ingen undtagelse. Boligforeningen samarbejder med Ejendomsmæglernes Fond, der finansierer fire private boliger i den nye bygning.

- De blandede boliger er vejen frem. Derfor har vi stærkt fokus på at skabe blandede boliger, hvor det handler om at få den bedste sammensætning af blandt andet beskæftigelse, alder, indkomst, nationalitet, religion og uddannelse. Og derfor giver det i det konkrete tilfælde god mening at samarbejde med Ejendomsmæglernes Fond om realisering af projektet, siger Ole Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109