23948sdkhjf

Nybyggerierne spirer i Gartnerbyen

Den tidligere Gasa-grund i Odense omdannes i disse år til Gartnerbyen, som fuldt udviklet vil bestå af op mod 140.000 kvadratmeter.

PFA gik for knap to år siden ind som investor og lægger samlet et trecifret millionbeløb i projektet, der er udviklet af Odense-entreprenøren H. Skjøde Knudsen.

De første byggerier gik i gang i februar med henholdsvis Odense Boligselskab og AAB som bygherrer, og et par måneder senere tog PFA hul på sit eget byggeri i bydelen. Onsdag i sidste uge kunne pensionsselskabet fejre rejsegilde på sit byggeri, der består af 156 nye lejeboliger, hvoraf 36 opføres efter PFA’s såkaldte seniorboligstandard.

- Byggeriet skrider planmæssigt frem, og vi glæder os til i 2019 at kunne byde de nye beboere velkommen i den spritnye bydel, der både ligger grønt og samtidig tæt på byen, siger Mikael Fogemann, der er Chief Portfolio Manager i PFA.

Boliger til familier og seniorer
Projektet er tegnet af Arkitema omfatter i alt 12.399 kvadratmeter og er fordelt på to byggegrunde.

På den ene grund bliver der opført fire bygninger med 72 boliger bestående af et miks af seniorvenlige lejligheder på gennemsnitligt 68 kvadratmeter i stueetagerne og rækkehus-inspirerede lejligheder på 1. og 2. sal med terrasse og en gennemsnitsstørrelse på 106 kvadratmeter.

På den anden grund opføres et seks-etagers byggeri med 85 lejligheder på gennemsnitligt 73 kvadratmeter.

Tre etaper 
H. Skjøde Knudsen, der tidligere har stået bag 
omdannelsen af Odense Offentlige Slagtehuse, har arbejdet på at udvikle Gasa-grunden siden 2016.

Virksomheden solgte i december 2017 halvdelen af arealudviklingsselskabet Gartnerbyen P/S til PFA, som ved samme lejlighed købte de to byggegrunde, som nu bebygges.

H. Skjøde Knudsen er selv totalentreprenør på byggeriet – ligesom virksomheden i øvrigt er på de almennyttige boliger, som AAB og Odense Boligselskab opfører.

Udviklingen af Gartnerbyen forventes at tage 7-8 år og er fordelt på tre etaper; Bykvarteret, som er i fuld gang, samt Parkkvarteret og Havekvarteret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.316