23948sdkhjf

Seniorboliger i Aalborgs nye kulturbydel

Et samarbejde mellem Himmerland Boligforening og Realdania udmønter sig nu i, at boligforeningen etablerer 15 nye seniorboliger i den nye bydel, som er under udvikling på Aalborgs tidligere spritfabrik.

Himmerland Boligforening havde i forvejen fået kommunalt tilsagn om at opføre 150 ungdomsboliger i området. Det antal bliver dog nu reduceret med 33 som følge af tilsagnet om de 15 seniorboliger.

- Behovet for seniorboliger kommer til at overstige behovet for ungdomsboliger, som vi i Aalborg dygtigt har fokuseret meget på at imødegå gennem de seneste 5-10 år. Derfor giver det god mening at bytte nogle af ungdomsboligerne i projektet med seniorboliger, så vi for alvor begynder at få bolden med nye seniorboliger til at rulle, siger direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

Stort behov En ny analyse fra Spar Nord viser, at antallet af unge mellem 15-29 år vil falde i både Aarhus, Odense og Aalborg frem mod 2030, mens antallet af borgere over 75 år vil stige markant i samme byer.

Ikke mindst derfor glæder Ole Nielsen sig over tilsagnet fra Aalborg Kommune – om end han samtidig erkender, at 15 boliger ikke rækker langt:

- Vi tror dog på, at vi i højere grad end tidligere bør tænke i at blande forskellige boligtyper og aldersgrupper, således vi får boligområder og en by, der hænger sammen på tværs af aldre og indkomster. Set i det lys er antallet mere fornuftigt, siger Himmerland-direktøren.

Sammen om kunst og kultur Projektet på den tidligere akvavitfabrik går under navnet Cloud City og omfatter omkring 80.000 kvadratmeter bebyggelse – inklusiv bevaring af det gamle fabriksanlæg, som udgør en af de største industrifredninger i danmarkshistorien.

Planerne omfatter kunstcenter, mikrodestilleri, torvehal, hotel, chokolade-oplevelsescenter, designbutikker, boliger, underjordisk parkering og et teater. Samt ikke mindst en gigantisk kunstinstallation af argentinske Tomás Saraceno som vartegn og trækplaster.

Himmerland Boligselskab går nu i gang med at afsøge mulighederne for at skabe nogle interessante fællesfaciliteter, der kan samle områdets seniorer.

- Og med projektet in mente kunne man godt forestille sig, at det bliver med udgangspunkt i kunst eller lignende. Men som udgangspunkt er alle muligheder åbne, siger Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening og Realdania samarbejder allerede om at etablere et seniorboligfællesskab. Det sker på Fyrkildevej i det østlige Aalborg.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112