23948sdkhjf

Byggerod: 13.000 m2 byggeri skifter hovedrådgiver

For 18 måneder siden lød det, at Midtbyens Gymnasium i Viborg skulle stå færdig nu, altså i efteråret 2018. Men der går forventeligt yderligere 18 måneder, før det 13.000 m2 byggeri på kanten af det store udviklingsområde Viborg Baneby, kan slå dørene op for de godt 1.200 elever og 120 ansatte. 

Cubo har indtil nu stået for den daglige ledelse på projektet, som arkitektfirmaet i sin tid også tegnede. Men ikke længere. 

- Det er ikke lykkedes os at komme overens med den tidligere byggeledelse på den pris, der skal være i forhold til det stadie, byggeriet er på og den pris, vi har givet for byggeriet. Så vi er ikke blevet enige om, hvad resten af byggeriet skal koste, så derfor er det sådan nu, siger Kirsten Holmgaard, direktør for uddannelsesinstitutionen Mercantec, som er bygherre, til tvmidtvest.dk.

Mercantec har nu tegnet kontrakt med V2C om færdiggørelsen af byggeriet.

Problemer med de bærende betonpiller
Problemerne tog ifølge Viborg Stifts Folkeblad sin begyndelse tidligt i processen. De bærende betonpiller viste sig ikke at være støbt ordentligt i forhold til bygnings vægt. Denne tidligere forsinkelse blev ikke indhentet, men har blot affødt yderligere tid på projektet.

Midtbyens Gymnasium bliver en sammensmeltning af Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium og får plads til cirka 1.200 elever og 130 ansatte. Byggeriet på cirka 13.000 m2 havde oprindeligt en forventet byggesum på cirka 190 millioner kroner.

Projektet er en del af Viborg Baneby og opføres parallelt med en ny kombinerte cykel- og gangbro, Banebroen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14