23948sdkhjf

Se billederne: Moderne og effektivt kontorknudepunkt

Bygningsstyrelsen har den 1. november overtaget et nyt og funktionelt kontorhus på 41.000 kvadratmeter.

Det moderne kontorhus bliver et kontorknudepunkt til brug for staten, der på nuværende tidspunkt skal rumme fem statslige institutioner og være arbejdsplads for cirka 2.200 medarbejdere.

Byggeriet i tal

• Det bebyggede areal er i alt ca. 61.000 kvm, hvoraf ca. 41.000 kvm er over terræn, mens 19.300 kvm er parkeringskælder. 

• Kontorhuset har fire tårne i op til otte etager med hvert sit atrium. Der er gangbroer imellem tårnene, der giver let adgang på tværs. 

• P-kælderen har plads til 350 biler, og der etableret 1.640 cykelparkeringspladser. 

• Det fælles mødecenter har cirka 20 møderum med 250 siddepladser i det største møderum i stuen. Desuden er der i hvert tårn en 'mødereol' med lokale møderum ud til atriet.

• Der er offentlig adgang til det grønne strøg, der løber igennem tårnene.

• Kontorhuset har adressen Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V og ligger stationsnært ved Dybbølsbro Station.

• Bygningen er opført i lavenergiklasse 2020 og er DGNB-certificeret til Guld.

Over de kommende måneder flytter Banedanmark, Vejdirektoratet, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Energistyrelsen og Bygningsstyrelsen i København ind i det moderne kontorhus. Banedanmark flytter som de første ind i november 2018.

Kontorhuset, der er et OPP-projekt, hvor Bygningsstyrelsen er bestiller på statens vegne, er opført i lavenergiklasse 2020 og er DGNB-certificeret til guld.

Direktør i Bygningsstyrelsen Rasmus Brandt Lassen siger:

- Det nye kontorhus er både flot, moderne og meget funktionelt. Det giver vores kunder gode muligheder for at optimere deres kontorareal og indretning. Huset er indrettet med fælles mødecenter, reception og kantinefaciliteter i stueetagen for alle brugere. Når vi deles om fællesfaciliteterne, er det omkostningseffektivt i drift, og så ligger det ovenikøbet meget tæt på offentlig transport.

Det er et OPP-konsortium med A. Enggaard A/S og Velliv, Pension & Livsforsikring A/S med Arkitema Architects K/S og Moe A/S tilknyttet som rådgivere, der har opført kontorhuset som det hidtil største statslige bygningsmæssige OPP-projekt i Danmark.

OPP-leverandøren ejer bygningen og ansvarlig for funktionalitet og drift i 20 år. Bygningsstyrelsen har ibrugtaget bygningen tidligere end forventet og til den aftalte pris og kvalitet.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11