23948sdkhjf

Støbehal bliver 32.000 m2 kulturhus

Den 261 meter lange og 125 meter brede Tunnelfabrik bliver et gigantisk kulturhus i Københavns Nordhavn. Tunnelhallen er opført som støbehal for tunnelelementerne til Øresundsforbindelsen. Siden har den blandt andet fungeret som opmagasineringshal. Nu begynder en proces for at give hallen og området nyt liv.

Visionen er, at bygningen skal skabe liv og rammer for fællesskaber i form af værksteder, atelierer, mødelokaler, spisesteder, studieboliger og forskellige sports- og legefaciliteter. Hele grundlaget for byggeriet er at sætte kulturen i højsædet og indtænke rammerne for bylivet og -udvikling fra begyndelsen. 

- Vi ønsker at skabe bykvarterer, hvor folk har lyst til at flytte ind og blive på lang sigt. Det kan historiske rammer og kulturhuse, hvor man kan hygge sig og få oplevelser være med til. Ligeså vel som vi bygger cykelstier, kloakker, kajer og veje, så skal vi tænke kulturen ind som vital infrastruktur i alt, hvad vi gør. Det er Tunnelfabrikken et bevis på, siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro. 

Tunnelfabrikken skal således både være et sted at bo og arbejde – men i ligeså høj grad en ny destination for københavnerne i Nordhavn. Med placeringen nær krydstogtterminalen forventes det også, at området kan blive en ny destination for nogle af de knap en million gæster, som årligt ankommer og afrejser fra København til skibs. 

Omkring byggeriet er det tanken, at der indrettes et større område med aktiv bynatur. Som i selve byggeriet baseres landskabet på at dyrke det nuværende områdes vilde, selvgroede natur og bibeholdelse af de lange udkig i landskabet. Landskabet skal både rumme aktivitetszoner og give plads til afholdelse af events men samtidig også rumme stille oaser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094