23948sdkhjf

Jorton tager over efter konkursramt underleverandør

Ved Sønderborg Sygehus er arbejdet på tømrerentreprisen på det nye Kong Christian X’s Gigthospital i gang igen. Da HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning gik konkurs sidst i november satte det ellers arbejdet i står flere steder. 65 fastansatte og godt 100 vikarer blevet sendt hjem fra byggepladser i København, Aarhus, Trekantområdet og altså også ved det nye gigthospital i Sønderborg. 

Fakta: Nyt Kong Christian X’ Gigthospital

Projektet omfatter renovering af ca. 5.500 m² af det eksisterende Sygehus Sønderjylland og en ny tilbygning på ca. 640 m². Den nye tilbygning med terapibassin og omklædningsfaciliteter bygges sammen med det eksisterende sygehus.

Projektet er designet af Rubow Arkitekter i samarbejde med Link Arkitektur, Hundsbæk & Henriksen, Teknologisk Institut, Gade & Mortensen Akustik samt flere specialister.

Entreprenører er P. Olesen A/S, Chr. Johannsen, Jorton, Wicotec Kirkebjerg, PØ Leg og teknik A/S, Dominus, Siemens.

Jorton har overtaget forpligtigelsen for de opgaver, som HM Byg udførte som underleverandør for den store entreprenørvirksomhed, på hospitalsbyggeriet. Det skriver jv.dk. 

Opgaverne, som var ufærdige med konkursen i selskabet fra Stepping nær Christiansfeld, er montering af flere nye vinduer. 

Kong Christian X’ Gigthospital flytter fra Gråsten til de nye faciliteter i Sønderborg. Planen var, at flytningen skulle finde sted inden årsskiftet, men med HM Bygs konkurs er flytningen rykket til et stadig uafklaret tidspunkt.

Gigtforeningen har siden 1956 drevet Kong Christian X´s Gigthospital i Gråsten. De nye rammer i Sønderborg giver mulighed for at modsvare nye behandlingsmetoder.

Ved konkursen havde HM Byg entrepriser flere stedet rundt om i landet. Ifølge Byggefakta blandt andet på Gråsten Plejecenter, Kanalbyen i Fredericia og en ombygning ved Augustenborg Slot.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11