23948sdkhjf

SMS-indvielse af 50.000 m2 psykiatricenter

Det nye Aarhus Universitetshospital Psykiatrien blev onsdag officielt indviet. Æren af at klippe den lyserøde snor, som patienter fra børne- og ungdomspsykiatrien havde lavet til lejligheden, tilfaldt regionsrådsformand Anders Kühnau.

 

Oprindelig var det planlagt, at kronprinsesse Mary skulle stå for indvielsen, men hun måtte i sidste øjeblik melde afbud på grund af problemer med flyet fra København. Kronprinsessen havde dog sendt en SMS-hilsen i anledningen, som regionsrådsformanden havde med til fejringen, skriver stiften.dk.

 

Psykiatrien er opført i tilknytning til den somatiske del af Aarhus Universitetshospital i forbindelse med det eksisterende hospital i Skejby.

 

Centeret, der afløser det over 150 år gamle psykiatriske hospital i Risskov, er på samlet 50.210 kvm. De 10.000 kvm er til retsmedicinsk afdeling og de resterende 40.000 kvm er børne- og voksenpsykiatri. Der er 257 sengestuer. 34 til børne- & ungdomspsykiatrien, 160 til voksenpsykiatrien, mens retspsykiatrien har 63.

 

Byggeriet er udført som et offentligt-privat partnerskab (OPP) af et hold bestående af PKA som investor, KPC som entreprenør samt Wicotech Kirkebjerg. Med et budget på 1,3 milliarder kroner var det ved kontraktindgåelse tale om det største OPP-projekt af sin art i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094