23948sdkhjf

KPC sætter gang i 8.200 m2 OPP-byggeri i Ringsted

Torsdag var der første spadestik taget til et nyt kontorbyggeri til Banedanmark i Ringsted. KPC København opfører bygningen som et OPP-projekt, hvor Bygningsstyrelsen er bestiller.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen tog sammen med blandt andet Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten og direktør Per Jacobsen i Banedanmark det første spadestik til det cirka 8.200 kvm store kontorbyggeri på Godsbanevej i Ringsted.

Den nye kontorbygning opføres i et offentligt-privat partnerskab (OPP) mellem Bygningsstyrelsen og KPC København sammen med Henning Larsens Architects, ÅF og Newsec-Datea. OPP-leverandøren skal også stå for driften af bygningen i en 20-årig periode, når bygningen er færdig og tages i brug. 

Kontorlokalerne kan ændres uden ombygning
Bygningen skal huse ca. 360 arbejdspladser og bliver et nyt knudepunkt for Banedanmark, der samler en række aktiviteter i Ringstedsom et led i regeringensplan 'Bedre Balance'.

- Ringsted har altid været et knudepunkt for den danske jernbane. Med byggeriet her udbygger vi dette knudepunkt, da vi får vores tredje store adresse i Danmark, som også tæller København og Fredericia, siger direktør i Banedanmark, Per Jacobsen. 

Bygningen indrettes, så kontorlokalerne understøtter Banedanmarks behov og let kan ændres uden ombygning i forbindelse med fx organisationsændringer og nye aktivite-ter. Udover kontorlokaler og mødefaciliteter mv. etableres også et uddannelsescenter.  

Bygningen skal være færdig i marts 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109