23948sdkhjf

Medie: Løndumping på Facebook-byggeri

Firmaet Tag og Facade DK har snydt mindst 115 udenlandske bygningsarbejdere i løn i forbindelse med det store Facebook-byggeri i Odense. Det er det britisk ejede firma kan nu se frem til en samlet regning på 6,8 millioner kroner i bøde og efterbetaling. Det skriver Fagbladet 3F. 

Herudover har firmaet forpligtet sig til en samarbejdsaftale med fagforbundet 3F, hvor de lover at samarbejde om at understøtte den danske arbejdsmarkedsmodel. Det fremgår af et forlig mellem Tag og Facade DK og 3F Byggegruppen, der blev underskrevet i fredags. 

Sagen har været undervejs i flere måneder og var berammet til behandling i voldgiftsretten til marts. 

- Men virksomheden bad os om et møde for at lave et forlig, og det er vi altid lydhøre overfor. De har snydt deres medarbejdere for overtidsbetaling, og de har erkendt, at de har kørt med et system, hvor en del af lønnen til deres ansatte er betalt udenom det danske selskab, forklarer Christian Foli, der er faglig sekretær i 3F fynske afdeling for bygningsarbejdere, til Fagbladet 3F.  

40 dages arbejde uden fridøgn
Det er britiske Mace, som er hovedentreprenør på byggeriet af Facebooks 56.500 kvm store datacenter i Tietgenbyen ved Odense.

Som underentreprenør har Tag og Facade DK i perioden august 2017 til december haft 278 mand til at arbejde for sig. Blandt andet fra Bulgarien, Moldavien, England, Irland og Skotland. 

10 af dem, alle bulgarere, er medlemmer af 3F og har hver især mellem 70.000 og 220.000 kroner til gode fra firmaet i manglende løn bl.a. fik ikke den overenskomstsikrede overtidsbetaling. 

Bulgarerne arbejdede minimum 210 timer hver måned, og timesedler fra byggepladsen viser, hvordan en af dem arbejdede i hele 40 dage i træk uden fridøgn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11