23948sdkhjf

C.F. Møller vinder 12.500 m2 skole og aktivitetshus

Danske C.F. Møller har fået til opgave at tegne en ny, markant skole og aktivitetshus for Haninge Kommunes i området Vega syd for Stockholm. 

Folkeskole, kulturcenter, specialskole, træningsskole, sportshal, bibliotek, mødelokaler, fritidscenter og foreningsliv blive samlet i én og samme bygning. Bygningen skal således være et centralt mødested i byområdet Vegastaden.

Målet er at skabe en innovativ og gennemtænkt bygning, der forbinder indendørs og udendørs miljøer. En bygning, der udnytter arealer og funktioner på den bedst mulige måde. Bygningen skal være et naturligt og attraktivt mødested i kommunen og lægge op til blive brugt på alle tider af døgnet. 

Bygningen bliver kommunens store investering i Vegastaden, og vil omfatte i alt cirka 12.500 etagemeter, som vil komme til at indeholde undervisningslokaler til cirka 900 elever og udgøre arbejdspladsen for cirka 150 mennesker.

Fortsætter svensk samarbejde
Projektet vil blive gennemført som et samarbejdsprojekt i samarbejde med Haninge kommune og Byggdialog. Det svenske firma byggede også den C.F. Møller-tegnede Tiundaskolen i svenske Uppsala, som blev indviet tidligere i år. 

- Vi er ligeledes meget glade for at kunne bygge videre på det gode samarbejde med Byggdialog, som vi opnåede, da vi tegnede Tiundaskolen. Vi vil komme til at bruge vores erfaringer fra vores seneste skoleprojekter i blandt andet Sverige og Danmark, som er baseret på en holistisk tilgang, der kombinerer byggeri og landskab og skaber merværdi for børn, lærere og kommunens borgere, siger Mårten Leringe, partner, arkitekt og administrerende direktør for C.F. Møller.

Uddannelsesprojekter, C.F. Møller har formet de senere år tæller også Molde Kulturskole i Oslo og Ny Islands Brygge Skolen i København fornyelig blevet færdiggjort.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109