23948sdkhjf

Fem skal byde på 250 millioners institutionsbyggeri i ny Aalborg-bydel

Det nye børne- og ungeunivers ventes udbudt i totalentreprise

Aalborg Kommune tager næste skridt mod byggeriet af et stort, nyt børne- og ungeunivers på Stigsborg Havnefront.   

Fem teams er blevet prækvalificeret til bygherrerådgiven på projektet, som omfatter en integreret daginstitution og en skole i ét samlet bygningskompleks. Den nye skole skal rumme fremtidssikrede læringsmiljøer for cirka 1.100 elever og 100 medarbejdere. 

Bygningskomplekset skal være klar til ibrugtagning i 2023. 

De fem prækvalificerede teams:

- COWI (Arkitema)

- DK2 (Norconsult-KAAI, SMAK, SlothMøller, Learningspaces, Cassøe Frost Borchmann,  - (ved udnyttelse af option om OPP: PWC, Bech Bruun)

- Kuben Management (Autens, Arkitekterne Bjørk & Maigård, EKJ Lindgaard)

- MOE (Transform)

- Rambøll (Rosan Bosch Studio)

Kontrakt ventes indgået ved indgangen til juni, oplyser Peter Munk, bygningschef ved AaK Bygninger, Aalborg Kommune. AK Bygninger indgår som interne bygherrerådgiver på opgaven for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.

Udbydes som totalentreprise - måske
Det nye unge- og børneunivers skal designes og udvikles igennem en styret visionsproces, og efterfølgende udbydes til udførende entreprenører i totalentreprise med forhandling af projektering og etablering af byggeriet. 

I udbuddet af bygherrerådgivningen er dog en option, så Aalborg kommune kan ændre udbuddet fra totalentreprise til et udbud som OPP-projekt med offentlig finansiering.

I Aalborg Kommunes budget for 2019-2022 er afsat 81,0 millioner kroner til byggeri af den nye skole på Stigsborg. Byggeperioden forventes at vare til og med 2023. Projektets endelige anlægsudgift kendes endnu ikke, men forventes at ligge mellem 250-300 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094