23948sdkhjf

Dansk tegnestue skal forme 155.000 m2 by navngivet efter svensk bryggeri

Henning Larsen Architects har vundet konkurrencen om at udvikle et 15,5 hektar stort område syd for Göteborg. Den nye bydel skal hedde Humlestaden og vil skabe fælleskab gennem grønne områder og fælles haver. 

Masterplanen er udviklet sammen med Stena Fastigheter og Ikano Bostad og kombinerer bylivets kvaliteter med natur og mulighed for en selvforsynende livsstil. Ifølge partner Søren Øllgaard, er det intentionen, at Humlestaden skal tiltrække mennesker, der sætter sammenhold og nærhed til naturen i højsædet. 

- Haver kan være et lige så stærkt mødested som en plads eller et shoppingcenter. I Humlestaden bruger vi naturen som en driver for samværet. Samtidig er vi inspireret af det aktive gadeliv i Göteborgs Haga-kvarter, og kombinerer det her med muligheden for at skabe små netværk af haver og fælles aktiviteter i naturen, siger han pm planerne for Humlestaden. 

Kan takke Pripps for navnet
Den nye by udgør et areal på omkring 155.000 kvm i Göteborgs Västra Frölunda kvarter. Navnet, Humlestaden, refererer til områdets tidligere funktion som hovedsæde for et af Sveriges største bryggerier, Pripps. Før bryggeriet var området dedikeret til lokalt landbrug og frugtplantager. 

Konceptet for Humlestaden finder inspiration i byhave-bevægelsen, der daterer sig tilbage til England i slutningen af 1800-tallet og var en reaktion på det hektiske og fortættede liv i de industrialiserede engelske byer. 

Udover boliger og haver vil området også rumme en skole, offentlige servicefunktioner og erhvervsbygninger. Byggeriet af Humlestaden begynder i 2022 og vil huse 3000 indbyggere, når det forventes at stå færdigt i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093