23948sdkhjf

Nordjysk trægrossist slår rekord på rekord: Bedste driftsresultat i 65 år

Også omsætningen og bundlinjen tager markante væksthop

Det er rekordernes år hos nordjyske Keflico, der køber og sælger træ og træbaserede pladeprodukter. Det viser et netop offentliggjort årsregnskab. 

For fjerde år i træk sætter virksomheden i Støvring omsætningsrekord med en nettoomsætning på 314 mio. kr.

Dermed er omsætningen fordoblet på seks år, mens driftsresultatet på 14,2 mio. kroner er det bedste i virksomhedens 65-årige levetid.

- Vi er meget tilfredse med vores udvikling i 2018, som overstiger de forventninger, vi havde ved indgangen til året, siger direktør Mads Stenstrop i en pressemeddelelse.

Rekordomsætningen på 314 mio. kroner er en stigning på 49 mio. kroner eller knap 19 procent sammenlignet med året før.

Driftsresultatet voksede knap 16 procent til rekordhøje 14,2 mio. kroner, mens resultatet før skat steg med knap 20 procent til 11,7 mio. kroner.

Bæredygtighed var det rette valg
Mads Stenstrop mener, at det særligt er det stadig stigende fokus på bæredygtig anvendelse af træ i byggeriet og industrien, der er årsag til de gode tal hos trægrossisten:

- Generelt er der to overordnede trends, som har accelereret vores vækst: Dels er der en stigende interesse for at anvende mere træ generelt, og dels er efterspørgslen efter bæredygtige og certificerede træprodukter steget betydeligt, siger han med henvisning til, at flere og flere også viser interesse for træ som byggemateriale fremfor beton og stål.

De tendenser har man forsøgt at følge hos Keflico, og netop derfor købte trægrossisten i januar sig til ejerskabet i en af Danmarks mest bæredygtige træimporterer, Tracer.

- Med vores fokuserede bæredygtighedsstrategi nyder vi godt af begge trends. Vi har i det forgangne år blandt andet haft succes med at importere nye og anderledes træsorter og produkter, siger Mads Stenstrop.

Forventninger skrues ned
Trods de gode resultater i 2018 er der ikke forhåbninger om, at Keflico kan præsentere de samme vækstrater for det nye regnskabsår.

Men direktøren tror på, at tidens tendenser og fokus på bæredygtig udvikling hos Keflico kan få virksomheden langt:

- Interessen for bæredygtighedscertificeret træ er stor, og markedet har fået øjnene op for træ som et af de mest bæredygtige byggematerialer, der findes, siger direktøren.

I det forgangne år har Keflico blandt andet leveret træ til prestigebygninger som eksempelvis ’Hjertet’ i Ikast og Norges største kontorbygning i massivt træ, Valle Wood i Oslo.

Keflico A/S
mio. kr. 2018 2017
Nettoomsætning 314,0 264,6
Resultat af primær drift 14,2 12,3
Resultat før skat 11,7 9,8
Årets resultat 9,1 7,6
Balancesum 179,1 167,5
Egenkapital 42,3 35,1
Antal ansatte 46 41
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093