23948sdkhjf

Her er fremtidens Sjællands Universitetshospital

Nu kan første etape af fremtidens supersygehus i Køge gå i gang. 

Projektforslaget til fire sammenhængende senge- og behandlingsbygninger til 2,4 mia. kr. blev den 3. marts godkendt af Regionsrådet i Region Sjælland. Det er den største etape, TE01, af byggeriet af Sjællands Universitetshospital til i alt 4 mia. kr. 

Totalentreprenørkonsortiet - med Itinera og CMB i spidsen - har udarbejdet et projektforslag, der overholder budgettet og alle de krav til blandt andet antallet af sengepladser, operationsstuer og sociale klausuler, der tidligere er godkendt i Regionsrådet. 

Modeller i fuld størrelse

Mere end 2500 patienter og medarbejdere har været inddraget på vej mod fremtidens universitetshospital. Det, der skal bygges nu, er resultatet af denne proces. 

I løbet af foråret bliver der bygget modeller i fuld størrelse af blandt andet sengestuen, operationsstuen og et udsnit af facaden. De modeller skal bruges til at sikre, at regionen får et hospital i den lovede kvalitet. 

- På denne måde får vi mulighed for tidligt i processen at forholde os til den endelige udformning og valg af materialer. Modellerne skal bruges som kvalitetskontrol ved aflevering af det endelige byggeri, fortæller projektdirektør Helle Gaub, Sjællands Universitetshospital.

Itinera og CMB står både for projektforslaget og selve byggeriet. De fik opgaven, efter Region Sjælland afbrød samarbejdet med det oprindelige rådgiverkonsortium, som ikke kunne gennemføre det ønskede projekt inden for budgettet. Regionsrådet godkendte en alternativ gennemførelsesmodel baseret på udbud i totalentrepriser. Det banede vejen for at benytte en udbudsform med konkurrencepræget dialog. 

Italienske Itinera og CMB har valgt at bygge mere kompakt og dermed mere energivenligt. Bygningens gavle fremstår nu med store glaspartier, som rummer patientopholdsrum og altaner. 

Første bygning klar i 2021
Som næste skridt indgås den bindende kontrakt med Joint Venture Itinera/CMB i slutningen af marts. Herefter kan selve byggeriet af de 114.500 kvm senge- og behandlingsbygninger gå i gang. 

Ifølge hovedtidsplanen vil den første sengebygning stå klar i efteråret 2021, og hele byggeriet skal stå færdigt ved udgangen af 2024. 

I 2019 bliver der også første spadestik på energicentralen og laboratoriehuset, der aktuelt i er udbud.

Fakta: Sjællands Universitetshospital i Køge

Sjællands Universitetshospital i Køge opføres i etaper som en udvidelse af det eksisterende hospital og koster i alt fire milliarder kroner (2009-priser). Her samles Region Sjællands specialiserede behandling til gavn for alle regionens borgere. Desuden er det et af regionens fire akutsyghuse. 

Den største etape TE01 består af fire senge- og behandlingsbygninger for 2,4 mia. kr. og rummer blandt andet:

  • Nybyggeri 114.500 kvm brutto
  • Enestuer: 789 (heraf 70 akutsenge)
  • Intensiv pladser: 38
  • Undersøgelsesrum: 134
  • Operationsstuer: 16
  • Stråleterapirum: 5
  • Fødeafdeling
  • Billeddiagnostik
  • Akutafdeling
  • Kontorer og mødelokaler

Region Sjælland indgik i april 2018 en betinget kontrakt med totalentreprenør Joint Venture Itinera/CMB samt rådgiverne Politecnica og EKJ Rådgivende ingeniører om udarbejdelse af projektforslag indenfor den budgetmæssige ramme.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.266