23948sdkhjf

Danske Aart vinder nyt projekt i Norge

12.500 kvm kontorer, showrooms og fællesfaciliteter i tæt samspil med den omgivende by. Det er essensen af en ny kontorbygning, som AART architects har tegnet for ejendomsselskaberne IK Gruppen og Argentum i Oslo-bydelen Bryn.

Kontorbygningen opføres på IK Gruppens ubebyggede grund i Bryn og forventes at stå færdig i slutningen af 2020. Bygningen får fem etager og bliver bygget sammen med Argentums eksisterende bygning på nabogrunden, så der skabes et samlende kontorlandskab på 19.000 kvm.

Fakta: Kontorbygning på Tvetenveien

Beliggenhed: Tvetenveien 8, Oslo, Norge

Status: Under opførelse

Størrelse: 12.500 kvm

Bygherre: Argentum og IK Gruppen

Arkitekt: Aart Architects

Landskabsarkitekt: Studio Oslo Landskapsarkitekter

Konsulent: B-Consult

Indadtil åbner to atrier bygningen og binder de mange funktioner sammen, samtidig med at bygningen udadtil træder åbent og markant frem i bybilledet - ikke mindst i kraft af facaden klædt i natursten og kompositionen af lofthøje vinduespartier. 

Samspillet med byen kommer også til udtryk i ankomsttorvet ved hovedindgangen, der med sine træer, beplantning og opholdsmuligheder bidrager til omgivelserne. Samtidig bliver parkering flyttet fra gadeplan til en parkeringskælder under bygningen, så der skabes plads til et levende bygulv.

IK Gruppen vil samlokalisere sin egen virksomhed i den nye kontorbygning, ligesom andre lejere skal tiltrækkes med et tilbud af kontorer, showrooms og fællesfaciliteter.

- Med den nye kontorbygning ønsker vi at bidrage til udviklingen af Bryn som en levende og attraktiv bydel. Sammen med IK Gruppen og Argentum har vi derfor lagt vægt på at skabe en bygning med en mangfoldighed af funktioner indadtil og et tæt samspil med byen udadtil, siger Anders Strange, stiftende partner i Aart Architects og daglig leder af virksomhedens kontor i Oslo. 

Aart Architects udvidede tidligt sidste år sine aktiviteter i Norge med opkøbet af SJ Arkitekter. De seneste måneder har arkitektfirmaet også været en del af vinderholdet på en række imponerende projekter. Blandt dem udvikling af 70.000 kvm bolig, butikker og byrum i centrum af Ski syd for Oslo for Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom. Ligeledes ved Oslo har arkitektfirmaet en finger med i Aker Sygehus på 150.000 kvm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141