23948sdkhjf

41.000 m2 OPP-byggeri indviet i København

Et OPP-byggeri der med sine omtrent 41.000 kvm huser cirka 2.200 statsligt ansatte. Det blev i dag indviet på Kalvebod Brygge, hvor de københavnske afdelinger af Transport-, Bygnings- og Boligministeriets koncern dermed er samlet under samme tag. 

Det er et konsortium med entreprenørfirmaet A. Enggaard, Nordea Pension Danmark, Ejendomsselskab A/S samt Arkitema Architects og Moe, der vandt den 20-årige OPP-kontrakt på byggeriet. 

Den officielle indvielse, hvor bygningens brugere og institutionernes samarbejdspartnere var inviteret, skete med deltagelse af blandt andre transport-, bygnings- og boligministeren samt energi-, forsynings- og klimaministeren. 

Kontorknudepunktet Kalvebod Brygge

Flerbrugerejendommen på Kalvebod Brygge er det hidtil største nybyggede, statslige knudepunkt og blandt de største OPP-projekter i Danmark. 

Bygherre er OPP-selskabet, der består af A. Enggaard og Velliv Forsikring og Pension, der nu ejer bygningen med ansvar for driften i 20 år. Herefter overtager staten bygningen.

OPP-leverandør A. Enggaard forestod en rundvisning ved indvielse, hvor ministrene blandt andet kom forbi kontoretager og gangbroer, som forbinder bygningens tårne, og som er særligt karakteristisk for bygningen. 

- Bygningen er opført i et offentlig-privat partnerskab, hvor der har været et klart fokus på at understøtte og styrke styrelsernes opgaver, funktioner og relationer, samtidig med der er sikret en fleksibel indretning, så bygningen også kan rumme fremtidige behov og forandringer, sagde transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen ved højtideligheden.     

Siden november er styrelserne flyttet ind i flerbrugerejendommen, der med fælles faciliteter som mødecenter, undervisningscenter og kantine giver stordriftsfordele.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125