23948sdkhjf

Udstiller er én truck fra at være bæredygtig

Superwood udstiller på Building Green, fordi administrerende direktør Ole Dalsgård Nielsen slet ikke kan lade være

En enkelt truck, der er dieseldrevet.

Det er det eneste, der adskiller trævirksomheden Superwood fra at være 100 procent bæredygtig – helt CO2-neutral.

Det fortæller virksomhedens administrerende direktør Ole Dalsgård Nielsen, der ser det grønne fokus i Superwood som årsag til, at virksomheden udstiller på Building Green i Aarhus.

- Vi synes, arrangementet passer godt på vores profil. Vi tror på, at træ er verdens bedste og mest bæredygtige materiale, når man behandler det bedst muligt, siger direktøren om virksomheden, der har specialiseret sig i at imprægnere træ på bæredygtig vis.

Han fortæller, at Superwood for et års tid siden fik tildelt midler til at se sig selv efter i sømmene og undersøge muligheden for at blive endnu mere CO2-neutrale.

Det mål er nu næsten nået, og det skal Building Green være en anledning til at fortælle om.

- Vi har en masse spændende bæredygtige tiltag, som vi gerne vil dele med andre i branchen. Jeg kan blive helt optændt af den hellige bæredygtigheds-ild til sådan et event, siger Ole Dalsgård Nielsen og nævner nye bæredygtige produkter og et nyt genanvendelses-tiltag som nogle af de indsatser, som Superwood vil bruge Building Green til at sætte fokus på.

Og det varer heller ikke længe før, Superwood er helt CO2-neutral. Virksomheden har nemlig allerede købt en eltruck, der inden længe skal erstatte den gamle truck.

En del af noget større
Selvom Superwood i år deltager i Building Green for 6. gang og bruger eventet til både at promovere sig selv og tage del i træ-debatten, kan arrangementet ikke stå alene. Der skal mere til for at slukke den grønne ild hos Superwood.

Derfor er virksomheden også en af de bærende kræfter bag den nye forening Træ i Byggeriet, hvor en række virksomheder er gået sammen for at udbrede mere viden om træ som et bæredygtigt materialevalg i byggeriet.

- Foreningen har rigtig mange overlap med vores visioner i Superwood. I Træ i Byggeriet bliver tingene bare set i en lidt større sammenhæng, siger Ole Dalsgård Nielsen.

- Samtidig spiller det sammen med den måde, vi ser på os selv som virksomhed. Nogle af de andre virksomheder er vores konkurrenter, men alligevel kan vi arbejde sammen - for når træ vinder, vinder vi alle sammen, siger direktøren og peger.

Han fortæller, at der også ligger et økonomisk aspekt til grund for, at hans virksomhed er en del af den nye forening.

Træ i Byggeriet deltager ikke i årets Building Green i Aarhus, men flere af udstillerne har allerede tilsluttet sig den nyetablerede forening. De står klar til at svare på eventuelle spørgsmål til Træ i Byggeriet.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green Aarhus 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124