23948sdkhjf

80 boliger på vej i grøn Kolding-bydel

Ejendoms- og udviklingsselskabet Pierre Ejendomme har et større boligprojekt på tegnebrættet i Kolding-bydelen Kløvkær.  

Ved Max Jørgensens Vej i Seest, få kilometer fra Koldings midtby, vil udvikleren bygge 80 boliger fordelt på 20 byggefelter.

Byggeplanerne kræver en lokalplan for området og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget sender derfor et lokalplan-forslag i høring i fem uger, der kan bane vej for byggeriet.

Lokalplanen giver mulighed for byggeri i højst to etager med en højde på op til 8,5 meter. Det nye område får indkørsel fra Max Jørgensens Vej. 

En bæredygtig bydel
I 2013 vandt tegnestuen Dissing + Weitling architecture en konkurrence om at udforme ’Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger’ med et projekt på Kløvkær-grunden, hvor en fyrværkeriulykke tilbage i 2004 skabte store ødelæggelser i området.

Byggeriet er nu færdigopført med Alfabo som bygherre og det bæredygtige byggeri har været med til at forme en målsætning for Kløvkær-grunden om at skabe en bæredygtig bydel med fokus på grønne løsninger og fællesskab. 

Lokalplanen lægger derfor blandt andet vægt på, at regnvandet skal bidrage til at udvikle et grønt miljø og derfor skal regnvandet håndteres på overfladen til gavn for dyre- og plantelivet. Desuden skal boligerne bygges, så de understøtter mødesteder og styrker fællesskabet i området.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094