23948sdkhjf

NCC på arbejde for M.J. Eriksson på Fyn

NCC skal producere og udlægge mere end 222.000 tons asfalt til udbygningen af den Fynske Motorvej. 

Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Der er tale om første etape af udvidelsen fra fire til seks spor mellem Odense V. og Nr. Aaby, som Vejdirektoratet har iværksat for at imødekomme den stigende trafik. 

Denne første etape går mellem Odense V. og Gribsvad, hvor NCC skal udlægge asfalt i løbet af i år og næste år. Derudover skal koncernen stå for selve produktionen af de mange tons asfalt til den 12,5 km lange motorvejsstrækning. 

- Det bliver to af vores asfaltbrikker i hhv. Odense og Kolding, som skal stå for produktionen af asfalt til både bærelag og slidlag. Begge fabrikker har en god, geografisk placering i forhold til projektet og en høj volumen, som det kræver at producere så store mængder asfalt, siger Frede Amdi, områdechef i NCC Industry, Asfalt, i pressemeddelelsen. 

NCC udfører opgaven for M.J. Eriksson, som er hovedentreprenør på første etape af motorvejens udbygning.

Sparer pendlere for 28 timers rejsetid
Efter planen skal NCC producere og udlægge de første 120.000 tons asfalt i 2019 og resten i 2020, så de forberedende aktiviteter på motorvejen er allerede i gang.

I starten af 2021 kommer turen til anden etape fra Gribsvad til Nr. Aaby.

Når hele udvidelsen står klar inden udgangen af 2022, vil der være ny asfalt i et ekstra spor i begge retninger, som ventes at skabe mere sikker trafik og kortere rejsetid for pendlerne.

Ifølge Vejdirektoratet vil udvidelsen af motorvejen nemlig spare trafikanterne 28 timer på årsbasis, hvis man kører frem og tilbage på de to mest spidsbelastede tidspunkter i myldretiden mellem Odense og Nr. Aaby. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127