23948sdkhjf

MT Højgaard færdig med 247 BIG-tegnede lejligheder

247 unikke lejligheder, 47 badehuse samt et beboerhus i boligbyggeriet AARhus på Aarhus Ø blev fredag den 3. maj afleveret til bygherre, Kilden & Mortensen.

Det er MT Højgaard, der i totalentreprise har opført det omfattende byggeri, der i samlet boligareal er på 21.500 kvadratmeter. Hertil kommer store altaner på i alt 9.700 kvadratmeter, parkeringskælder på 11.000 kvadratmeter og beboerhus, badehuse og fællesområder på i alt 7.100 kvadratmeter.

Det skriver MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Beboerne er allerede i gang med at flytte ind i det store byggeri i havneområdet Bassin 7 på havnekanten i Aarhus.

Drone fik betydning for byggeriets tag

I det udvendige byggeri er der lagt vægt på et meget enkelt materialevalg, som består af stål, beton, én træsort og sedum. Det gjaldt også, da der skulle taq på den del af bygningen, som sidder øverst på to orangerier i penthouselejlighederne: 

- Det var egentlig planen at lægge tagpap, men det forstyrrede det enkle materialeudtryk. Derfor sendte vi en drone op for at vurdere mulighederne, og for at skabe en enkel og gennemgående materialeoplevelse, også fra luften, valgte vi også at lægge sedum dér, siger Niels Bank.

Det er byudvikler Rune Kilden, der sammen med Michael Mortensen fra Casa, står bag projektet med visionen om et ikonbyggeri, som kan ses fra vandet og fra byen. 

Omvendt altan
Byggeriet er tegnet af den verdenskendte tegnestue Bjarke Ingels Group, BIG. Bygningens hjørner topper i forskellige højder, og er i det ene hjørne 20 etager højt og i det modsatte 14 etager højt. De store private tagterrasser rejser sig i store trin, der både skaber en optimal udsigt, privatliv og bidrager til bygningens ikoniske udseende. 

Ingen af lejlighederne eller tagterrasserne er ens. I hver af de 247 lejlighed har køberne selv valgt materialer, og hver eneste terrasse har en ny radius, et nyt hjørne, og den kompleksitet er gået igennem i hele bygningen. 

- Bygningens kompleksitet har desuden givet mulighed for at udtænke kreative løsninger. Monteringen af altanerne på facaden var yderst vanskelig, og derfor udviklede vi sammen med rådgivere og leverandører en omvendt altan, som desuden gav et mere stringent og elegant udseende, siger Niels Bank, seniorprojektchef i MT Højgaard, i pressemeddelelsen.

Fakta: AARhus

I havneområdet Bassin 7 på havnen i Aarhus har MT Højgaard opført 247 unikke lejligheder med store altaner, parkeringskælder, 47 badehuse og et beboerhus. 

Bygherre: Anpartsselskabet Kilden & Mortensen

Totalentreprenør: MT Højgaard

Arkitekt: Bjarke Ingels Group, BIG

Rådgivende ingeniør: Moe


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156