23948sdkhjf

Udbygning af ”Fremtidens Forstad” ved Hedehusene går over al forventning

Med aftaler om snart 1.500 boliger er Nærheden, et nyt boligområde nær Hedehusene Station, kommet forud for sin egen tidsplan. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse. 

For få år siden lå det store område øde hen. Et par lagerhaller stod som et sidste vidnesbyrd om den industri, der tidligere havde præget området. I dag er ’Nærheden’ en realitet. De første ca. 300 beboere er flyttet ind, og der er udsigt til mange flere over de kommende år.  

Byudviklingsprojektet Nærheden er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. De to parter er gået sammen om at udvikle det stationsnære område ud fra en fælles ambition om at skabe en ny forstad med mulighed for at leve en nem hverdag med et stærkt fællesskab. 

Partnerskabet blev indgået i 2013. De første år gik med at udvikle en gennemtænkt plan for plan for området, og i 2016 var man klar til at sætte de første byggefelter til salg. 

I dag, altså tre år efter salgsstart, har Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Bygs fælles selskab indgået aftaler om 1000 boliger, mens byggeretter til yderligere 500 boliger er under forhandling. De mange nye boliger bygges som lejligheder, rækkehuse og seniorbofællesskaber, som udvikles i samarbejde med en række forskellige investorer, arkitekter og entreprenører. 

Byggefelter med 40-200 boliger
- Vi har løbet stærkt for at udnytte de gode konjunkturer i de sidste tre år. Vores strategi er at sælge mellemstore byggefelter med plads til 40-200 boliger, der understøtter vores mål for kvalitet og vores ambition om at skabe ramme for fællesskab. Vi har afsluttet tolv købsaftaler med investorer, der skal bygge i Nærheden, og vi er i gang med at forhandle yderligere fire, siger direktør i NærHeden P/S Ole Møller.

Det hurtige salg af byggeretter har betydet, at selskabet flere gange har opjusteret tempoet for byggemodningen i området. 

- Den høje efterspørgsel har gjort, at vi har fremskyndet nogle infrastrukturprojekter som fx en bro over jernbanen, så området er klar til at tage imod byggeri og beboere, fortæller Ole Møller.

Fakta: Nærheden

På sigt skal Nærheden rumme 8.000 nye beboere fordelt i cirka 3.000 nye boliger samt skole, institutioner, butikker og kontorer. 

Projektets samlede volumen er 378.000 etagemeter fordelt på 65 hektar. Udover byggefelter til nybyggeri, ligger der et fredet naturområde på arealet. 

Siden 2016 har byudviklingsselskabet Nærheden P/S afsat 100.000 etagemeter til private investorer. Yderligere 50.000 etagemeter er reserveret. Der er tale om byggeretter til cirka 1.500 boliger samt skole, institution, butikker og en idrætshal.

Nærheden ligger ved Hedehusene Station,18 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård. 

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109