23948sdkhjf

A. Enggaard er i gang: 132 boliger kickstarter udvikling på Aalborgs spritfabrik

Boligbyggeri til 166 mio. kr. på Aalborgs havnefront opføres i fagentrepriser

132 nye boliger sparker gang i omdannelse af den gamle spritfabrik i Aalborg, populært bare kaldet Spritten, til en ny bydel med kultur som et omdrejningspunkt.

A. Enggaard er allerede i gang med at forberede fundamenterne på den gamle fabriksgrund, fortæller direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, til Nordjyske.dk. 

Det nordjyske boligselskab og Enggaard A/S indgår en rammeaftale vedr. opførsel af byggeriet, fremgår det af referatet fra seneste møde i Aalborg Byråd. 

Projektet karakteriseres samme sted som en form for kickstarter med henblik på Spritfabrikkens omdannelse og udvikling. Målet med projektet er at opføre blandet boligbyggeri, der skal bidrage til et bæredygtigt miljø på tværs af generationer. 

- Da man lavede pakken med boliger kiggede man på, hvor vi som kommune godt ville have sat nogle ting i gang, og det var blandt andet Spritten. Men det er jo kickstart, for hvis ikke projektet var kommet, var der sikkert ikke kommet lige så meget gang i alt det andet dernede, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen ifølge Nordjyske.dk.

Udbudt i 13 fagentrepriser
Byggeriet koster 166 mio. kr. at etablere og består af tre bygninger med i alt 117 ungdomsboliger og 15 almene familieboliger, som er forbeholdt seniorer. 

Ungdomsboligerne bliver to-rums på 50 kvm. syv af familieboligerne bliver to-rums på 70-75 kvm og de resterende otte får tre værelser og bliver 80-103 kvm. 

De 15 familieboliger placeres i den første bygning, Bygning A, og det samme gør 24 almene ungdomsboliger og privatfinansierede boliger. I den anden bygning, Bygning B, indrettes 93 almene ungdomsboliger, privatfinansierede boliger og en dagligvarebutik i stueetagen. Endelig er der en tredje bygning, bygning C, hvor der etableres et forsamlingshus for hele områdets beboere.

Bygning A og B opføres i 13 fagentrepriser, som A. Engggard har haft i udbud.

Byggeriet ventes at stå færdig omkring slutningen af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172