23948sdkhjf

Milepæl for Aarsleff-byggeri med 217 boliger i Odense

Byggeriet af de sidste tre byggefelter i Odense Kommunes storstilede byomdannelse, Fra Gade til By, nåede onsdag en milepæl: Hjørnestensindsættelse 

Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, og Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbek Juel, indsatte en indgraveret hjørnesten på karrébebyggelserne ved Albani Torvet midt i Odense. 

- AP Ejendomme har mange rødder i Odense, blot har vi for flere år siden solgt boliger, der var i porteføljen. Vores kunder har længe spurgt til nye lejeboliger i byen, og med denne fantastiske placering er vi nu snart i stand til at byde beboere velkommen, siger Peter Olsson om projektet, der forventes færdig i starten 2021. 

Aarsleff er totalentreprenør på projektet og AP Ejendomme bygherre. Albani Karréen, Fisketorvs Karréen får tilsammen 217 lejligheder med H.C. Andersens museum & have og rådhuset som naboer. Bebyggelsen får også et mindre byhus, Nørregadehuset. 

Boligerne bliver på mellem 50-150 kvm store, hvor der også vil komme to penthouse-lejligheder på cirka 200 kvm. Boligerne bliver forskellige, så de passer til alle slags behov, og der bliver adgang til enten altan eller gård. Herudover kommer der også erhverv, butikker og restauranter. 

Bygningerne, som vandt konkurrencen udskrevet af Odense Kommune og Realdania, er tegnet af Arkitema Architects. 

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, ser frem til, at endnu en etape af Odenses store byfornyelse – omdannelsen af den firesporede Thomas B. Thriges Gade til et aktivt byområde - tager form. 

- Odense har i alt for mange år været skåret over af en firesporet vej, og jeg er virkelig glad for at se, at området nu transformerer sig til en levende bydel i hjertet af Odense. Her kommer odenseanerne til at leve og bo, og det er et flot og ambitiøst projekt, som AP Ejendomme sætter i gang, sagde borgmester Peter Rahbæk Juel. 

Det er totalentreprenøren Aarsleff A/S, der står for selve opførelsen af boligerne og erhverv.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109