23948sdkhjf

For 80 millioner østjysk asfalt til Arkil

På fredag går arbejdet med at lægge ny asfalt på Østjyske Motorvej mellem Aarhus og Skanderborg for alvor i gang, så bilister kan godt væbne sig med tålmodighed. 

Arkil er valgt som entreprenør på opgaven, der er led i Vejdirektoratets udbygning af motorvej E45 fra fire til seks spor fra Skanderborg Syd til Aarhus Syd. Arkil starter længst mod syd i de sydgående kørespor på den 15 km lange strækning. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Opgaven har en værdi på 80 mio. kr. ifølge udbudsteksten. 

Asfaltarbejdet kommer i forlængelse af, at Vejdirektoratet i 2018 udbyggede motorvejsstrækningen, så der er tre spor i hver retning. 

Det er det øverste lag asfalt, slidlaget, der mangler at blive lagt ud. Slidlaget skal sikre, at vejen får en lang levetid ved at beskytte de underliggende lag mod trafik, regn, frost og saltning. Slidlaget skal også skabe god friktion, komfort, stabilitet og reducere støj.

De 15 km motorvej er i hovedtræk inddelt i tre separate etaper af varierende længde. Der lægges asfalt ud i skiftevis sydgående spor og derefter nordgående spor i samme etape. Én etape afsluttes i både syd- og nordgående retning, inden arbejdet påbegyndes i den næste etape. 

Arbejdet ventes at strække sig til september i år. I hele perioden skal trafikanter regne med en forlænget rejsetid på cirka 20 minutter på grund af nedsat hastighed på strækningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235