23948sdkhjf

NCC vinder totalentreprise til 255 mio. kr.

Totalentrepriseteamet omfatter arkitekterne CCO, Kjaer & Richter, Insito og 1:1 landskabsarkitekter samt ingeniørfirmaet Langkilde

Det bliver NCC, som skal bygge en ny skole på Nordøstamager. Det oplyser entreprenørkoncernen i en pressemeddelelse.   

Nordøst Amager Skole (NØAS) skal rumme tre spor fra 0. til 9. klassetrin. Der etableres også skolefritidsordning, idrætsanlæg, skolefaciliteter og parkeringskælder. Skolen skal kunne rumme op til 840 skolebørn, og skolefritidsordningen skal kunne rumme op til 336 børn.  

NCC er totalentreprenør på projektet til 255 mio. kr. Totalentrepriseteamet omfatter arkitekterne CCO, Kjaer & Richter, Insito og 1:1 landskabsarkitekter samt ingeniørfirmaet Langkilde. 

Bonner ud på mange parametre 
- Vi valgte NCC som totalentreprenør, fordi projektet både opfylder vores ønsker til arkitektur og samarbejde og samtidig ligger indenfor den økonomiske ramme. Alt sammen parametre, der var afgørende i tildelingskriterierne. Også den pædagogiske vision med skolen, som er et vigtigt pejlemærke, bliver opfyldt, siger projektchef Karin Adriansen, Københavns Kommune, i pressemeddelelsen. 

I evalueringsrapporten fremhæves det også, at projektet har svaret overbevisende på programkravene med stor forståelse for at skabe nye former for undervisningsarealer – blandt andet et indre atrium med en stor siddetrappe, et åbent auditorium og et fælles aktivitetstorv med bibliotek og kantine. 

Samtidig bliver skolen en del af lokalmiljøet omkring Holmbladsgade, hvor beboerne får adgang til skolens idrætshal, tumlesal samt musik, foredrag og læring i auditoriet. De kan også benytte et udendørsareal, hvor der i forskellige niveauer er legepladser og borde og bænke. 

Mange nye skoler på vej
NCCs totalentrepriseteam er baseret på eksisterende personlige relationer fra andre succesfulde samarbejder. NCCs projektledelse har desuden bygherreerfaring. Teamet har indgået en aftale, som kan videreføres til kommende skoleprojekter. 

Over de næste fire år forventer Københavns Kommune at udbyde op til fem skoleprojekter – og samarbejdsaftalen gør det muligt at udnytte synergier og effekten af at gentage de bedste elementer i samarbejdet og processen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141