23948sdkhjf

Medie: Kinesere dropper grønlandsk milliardprojekt

Nu er der kun fem om buddet på de grønlandske lufthavnsudvidelser

Grønlands store lufthavnsudvidelser bliver uden deltagelse af den kinesiske entreprenør China Communications Construction Company (CCCC). 

CCCC er et af seks selskaber, der er blevet prækvalificeret til at byde på lufthavnsprojekterne, som har et budget på 3,6  mia. kr. Men der komme ikke et bud fra entreprenøren, siger Debin Song, General Deputy Manager i CCCC til mediet Sermitsiaq.  

Begrundelsen lyder, at det tidligere har været svært for selskabet at få visum til de ingeniører, som skulle rejse til Grønland for at færdiggøre CCCCs bud. Det frygter man vil gentage sig, skulle budrunden falde ud til selskabets fordel.  

Efter CCCCs udmelding konkurrerer de danske selskaber Munck Gruppen og MT Højgaard med to canadiske joint ventures, Bird Johnson Joint Venture og Pennecon Dexter Joint Venture, samt BAM International fra Holland.

Opgaven indeholder anlæg af blandt andet landingsbaner på 2200 m i henholdsvis Nuuk og Ilullisat, der begge er eksisterende lufthavne, som står foran udvidelser.  

Det overordnede projekt, der er vurderet til 3,6 mia. kr., indeholder egentlig tre lufthavne, men til en start er det kun udvidelser af lufthavnene i Nuuk og Ilullisat, der er i spil. 

Bag projektet står bygherreselskabet Kallaalit Airports A/S, der er ejet af Grønlands Selvstyre og den danske stat. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125