23948sdkhjf

30.000 kvm innovationscampus indviet i Lyngby

NCC Danmark har stået med totalentreprise på bygningen, som skal være globalt centrum for Novozymes forskning og forretningsudvikling

Novozymes nye Innovation Campus i Lyngby er nu officielt indviet.

Den officielle indvielse blev foretaget af Peder Holk Nielsen, administrernde direktør for Novozymes, Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani og en gruppe lokale elever fra Lyngby.

NCC Danmark har udført de 30.000 kvm kontor- og forskningsfaciliteter i totalentreprise. Bygningen er fordelt på  23.000 kvm kontor og 7.000 kvm laboratorier. Heritl kommer 10.000 kvm parkeringshus med 407 parkeringspladser. NCC oplyser byggesummen til 675 mio. kr.

Bygningen, som skal huse 800 medarbejdere og blive et globalt centrum for virksomhedens forskning og forretningsudvikling, er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med Rambøll og GHB Landskabsarkitekter.

Fire kvadrater 
Det nye Innovation Campus ligger på en 140.000 kvm stor naturgrund er tegnet med stor hensyntagen til det omkringliggende landskab. Facadernes lyse, sandstensfarvede teglsten tilfører bygningerne et roligt og homogent udtryk, der på afstand skaber en helhed i landskabet.

- Fra starten har naturen være omdrejningspunktet for projektet. Vi har nænsomt skullet indpasse et meget stort bygningskompleks i et naturområde, og det var afgørende at designe med udgangspunkt i stedet og samtidig ramme essensen af Novozymes. Det er blevet til en enkel, nordisk stil i naturlige materialer som tegl og træ, hvor bygningerne åbner sig mod landskabet,” siger Thomas West Jensen.

Bygningen består af fire kvadrater, der mødes i hjørnerne og indeholder henholdsvis laboratorier, kontorer og hver sit atrium. Sammen med hovedindgangen, receptionen og mødecenteret ligger kantinen og multirummet i stueetagen og danner et levende mødested for brugere og besøgende. Gennemgående for det nye campus løber et hovedstrøg, der både samler bygningen og fordeler bevægelsesflowet og samtidig indeholder kaffeøer og uformelle møderum.

Novozymes Innovation Campus er omgivet af en campuspark, der er åben for offentligheden og byder på naturstier, gode uderum og andre kommende rekreative aktiviteter.

I nærheden af planlægger Novo Nordisk Fonden det naturvidenskabelige læringscenter Life, hvor studerende og skolebørn inviteres til at opdage natur og videnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125