23948sdkhjf

MT Højgaard: Tabt Apple-ordre koster milliarder i ordrebeholdning

Ophævelsen af datacenter-kontrakt giver ikke anledning til ændringer i bemandingen, lyder det fra koncerndirektør

- MT Højgaard A/S har modtaget en ophævelse af en væsentlig ordre på opførelse af et datacenter uden for Aabenraa, da projektet indstilles, skriver byggekoncernen i dag i en selskabsmeddelelse. 

Beskeden kommer efter, at Apple tirsdag meddelte, at man dropper byggeplanerne for et milliarddyrt datacenter på en 285 hektar stor byggegrund ved Kassø uden for Aabenraa. 

Appel indgik sidste år en aftale med MT Højgaard som entreprenør på det store projekt. 

- Vi er ærgerlige over, at projektet uden for Aabenraa indstilles, men vi glæder os over en fortsat positiv relation til bygherren og vores stærke position i det fortsat attraktive marked for datacentre. Selvom der var tale om en stor ordre, havde den en lang produktionstid på tre-fire år, og ophævelsen giver ikke anledning til ændringer i vores bemanding i den kommende periode, skriver adm. koncerndirektør Anders Heine Jensen i et mailsvar til Licitationen. 

Ophævelsen af ordren ventes at reducere MT Højgaard-koncernens samlede ordrebeholdning i niveauet 1,9 mia. kr. med effekt over de kommende tre-fire år. Ved udgangen af 1. kvartal 2019 udgjorde koncernens samlede ordrebeholdning 8,8 mia. kr. 

Trods den glippede ordre fastholder MT Højgaard-koncernen forventningerne til 2019. Omsætningen ventes at blive omkring 7,0 mia. kr., resultat af primær drift (EBIT) i niveauet 75 mio. kr. og pengestrømme fra driften på niveau med 2018 inkl. afregning af allerede foretagne hensættelser til forpligtelser i MgO-vindpladesagerne. 

Byggeriet nær Aabenraa løb angiveligt op i 6 mia. kr. samlet og skulle have bestået af 16 datahaller samt administrations- og logistikbygning og en ny koblingsstation mellem datacenteret og transformatorstationen i Kassø.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11