23948sdkhjf

Per Aarsleff tager næste stik i havneudvidelse til en halv milliard

Vinder stor entreprise i konkurrence med hold Danmark, Spanien og Belgien

Stemningen var i top, da Skagen Havns bestyrelsesformand og havnedirektør i dag kunne skrive under på kontrakten for etape 3 udvidelsen med entreprenøren Per Aarsleff. 

- Per Aarsleff A/S er valgt efter et grundigt gennemsyn af de indkomne udbud. Aarsleff leverede bedst på parametrene omkring pris, tekniske løsninger og udførelse samt tidsplan og organisation. Vi kender Aarsleff godt, og de kender havnen, da de også har forestået etape 1 og etape 2 udvidelsen af Skagen havn, siger Niels Arnold Lund, bestyrelsesformand for Skagen Havn., i en pressemeddelelse 

Per Aarsleff samarbejder om opgaven med Rohde Nielsen A/S, Sweco og VG Entreprenør. Cowi er Skagen Havns byggerådgiver på projektet. 

- Vi er meget begejstrede over at være tildelt opgaven, som i vores regi har været undervejs siden november. Vi har sat gang i de første beregninger, vi er i gang med planlægningen, og vi er ved at finde de store gravemaskiner frem til opgaven. Det er vores mål, at vi allerede om få uger kan se de første entreprenørmaskiner og uddybningsfartøjer på havnen, siger Henrik Rasmussen, afdelingsingeniør hos Per Aarsleff. 

Valget af entreprenør til havneudvidelsen var en kamp mellem fire konsortier: Et danskledet konsortium med CG. Jensen A/S i spidsen, det belgiske konsortium The Skaw JV med N.V. BESIX i spidsen, den spanske entreprenør Obrascón Huarte Lain, S.A., og altså Per Aarsleffs vinderhold. 

Spaden går i jorden inden udgangen af juni
Havneudvidelsen bliver den hidtil største i Skagen og forventes at beløbe sig til 500 mio. kr. 

Skagen Havn har defineret rammer og minimumskrav til udvidelsen, og her indenfor har byderne givet deres bud på løsninger. 

Per Aarsleff udvider en af de nye kajer med 77 ekstra meter, så de nye faciliteter byder på godt 1000 meter ny kaj, 190.000 kvm baglandsareal og vanddybder på 11 og op til 13 meter langs kaj. 

Første spadestik til havneudvidelsen vil blive taget fredag den 28. juni.

Fakta: Etape 3 af havneudvidelsen i Skagen

  • 19.000 kvm nyt landareal – heraf 155.000 kvm til udlejning
  • 1.050 meter ny kaj
  • Vanddybde 10-13 meter ved kaj
  • Større vanddybde i indsejlingen (vanddybde øges fra 12 til 16 meter)
  • Større vanddybde ved krydstogtskajen (vanddybden øges fra 11 til 12,5 meter)
  • Væsentligt forbedret besejlingsforhold til Østhavnen (bredere indsejling)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172