23948sdkhjf

Årstiderne og Sweco skaber ny østjysk bydel med 450 boliger

Som noget nyt sker regnvandshåndteringen synligt i det 225.000 kvm store byudviklingsområde

Et team bestående af Årstiderne Arkitekter og Sweco skal sammen stå i spidsen for udviklingen af en ny, grøn bydel nord for Horsens, kaldet Nørrestrand. 

Bydel vil komme til at rumme cirka 450 boliger fordelt på blandt andet punkthuse, rækkehuse og lejlighedskarréer. 

Projektet, som er udviklet for Birch Ejendomme, skaber en ny bydel med naturen i centrum med fokus på bl.a. synlig regnvandshåndtering, grønne engarealer og brug af områdets mange hjemmehørende plantearter i landskabsarkitekturen. 

Den samlede nye bydel vil i fremtiden dække et areal på cirka 260.000 kvm, hvoraf Årstiderne Arkitekter og Sweco nu skal udvikle de 225.000 kvm.  

Synlig regnvnadshåndtering understøtter naturen
Nørrestrand-projektet er udviklet af et integreret designteam, som består af arkitekter, landskabsarkitekter, vejingeniører, regnvandsspecialister, geoteknikere og biologer fra de to firmaer. 

- Visionen for Nørrestrand er at skabe en ny type bydel – en landskabsby – hvor vi trækker naturen fra engarealerne i Nørrestrand ind mellem de forskellige kvarterer og boligenklaver og bibeholder områdets vilde natur, fortæller Per Laustsen, der er arkitekt MAA og stifter af Årstiderne Arkitekter. 

- Naturen understøttes af regnvandshåndteringen i området, der som noget nyt håndteres synligt, og som dermed skaber et sammenhængende system af slyngede vandløb, regnvandsbede og søer. Regnvandsløsningen tilgodeser således både den nødvendige afledning og skaber rekreative ”blå” rum til glæde for de fremtidige beboere i området, uddyber han. 

Nørrestrands forskellige boligtyper opdeles i mindre enklaver, som designes med hver sin identitet og karakter. I Enggårdene, Viften, Karréen og Klyngen vil beboerne kunne følge årstidernes skiften ved fx at holde øje med mængden af regnvand i områdets søer og vandløb, og ved at se den varierende beplantning i enklaverne skifte karakter henover året.

Yderligere 35.000 kvm til boliger og butik
Horsens Byråd har netop solgt det 225.000 kvm areal til Birch Ejendomme og godkendt projektet, som er 1. etape af hele Nørrestrand udviklingsområdet. Arealet, der er solgt, ligger mellem Nordre Strandvej, Egebjergvej og Gl. Aarhusvej.

På de resterende dele af det i alt 260.000 kvm store areal, hvor der kan bygges almene boliger og en dagligvarebutik, er fortsat til salg. 

Den nye bydel kan i alt komme til at rumme 7000-9000 borgere. Udviklingsområdet har et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer, hvoraf fredningen ved Nørrestrand udgør 2,5 hektar. Under projektet vil 41 hektar landbrugsjord blive omdannnet til nye naturområder.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14