23948sdkhjf

111 boliger: JCN Bolig bygger i Roskilde

Lige ved rockmuseet Ragnarock er JCN Bolig gået i gang på et nyt byggefelt, Frekvensen. Her skal byggevirksomheden opføre 111 lejeboliger fordelt på 9.420 kvm i fire plan samt fælleshuset Agora på 150 kvm og butikslejemål på 430 kvm. 

Byggeriet opføres for bygherren Svanen, som også har udviklet projektet. Arkitekter er Ginneruparkitekter. 

Frekvensen-projektet har været længe undervejs. 

"Frekvensen" ses i facaden

Projektets grundidé, som navnet Frekvensen antyder, afspejler sig i facaderne gennem materialeopdeling, “rytmer” og overgange. I materialevalg, farveholdning, detaljering og overgange skabes yderligere referencer til udvalgte musikinstrumenter i mere eller mindre konkret forstand.

Facaderne fremstår varme og imødekommende og er samtidig markante i deres udtryk. I et mindre omfang indgår en gylden facadebeklædning, der repræsenterer ”blæserne” og samtidig er en pendant til rockmuseet Ragnarock, der ligger tæt ved.

Det blev startet i november måned 2017, men da man ikke havde en lokalplan på plads, trak projektets start ud. Undervejs har JCN Bolig bidraget i udviklingen, rådgivet og fundet løsninger, så man kunne tilpasse sig de krav og udfordringer, der ikke var belyst.  

Plads til alle slags beboere
Den samlede planløsning er optimeret med 5 - 6 lejlighedstyper fra cirka 64 - 110 kvm. De forskellige boligtyper placeres over hinanden og der opnås et ensartet fodaftryk op igennem bebyggelsen. Konstruktionerne optimeres i mål og spænd for herved at minimere ressourcespild.

Lejlighederne indrettes så de er lyse og luftige med nem adgang til fællesarealer og kvarteret omkring. Forskellige boligtyper og -størrelser tiltaler forskellige målgrupper. I projektet arbejdes derfor med en variation af boligtyper i de enkelte opgange for herved at opnå en diversitet i beboersammensætningen.

De øvrige fællesfunktioner samles i ét 150 kvm stort fælleshus, kaldet Agora, der placeres som en selvstændig bebyggelse i hjertet af det store gårdrum. Et centralt omdrejningspunkt der via sin funktion som mødested er med til at binde de to karrébebyggelser sammen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109