23948sdkhjf

MT Højgaard skal bygge 107 ungdomsboliger

107 almene ungdomsboliger samt fælleshus skal opføres af MT Højgaard for Boligselskabet AKB, København v. KAB.

AKB, København har købt grund og projekt til opførelse af ungdomsboligerne på A.C. Meyers Vænge i Københavns Sydhavn af MT Højgaard. Projektet er udviklet i samarbejde mellem MT Højgaard, boligselskabet og Københavns Kommune.

Den samlede anskaffelsessum for grund og projekt er på godt 135 mio. kr., og det samlede areal er på 5.486 kvadratmeter. Hver ungdomsbolig er på 35 kvadratmeter. Bebyggelsen skal opføres efter en delegeret bygherremodel, hvor MT Højgaard varetager bygherrens udbudsforpligtelse i henhold til gældende lovgivning.

Vil understøtte bylivet i kvarteret
Ungdomsboligerne samt fælleshuset opføres på en grund tæt på Aalborg Universitet og den kommende metro til Sydhavnen. I forbindelse med byggeriet bliver der anlagt uderum og grønne pladser samt kantzoner, som indbyder til fællesskab og udeliv, og som skal medvirke til at understøtte bylivet i kvarteret.

- Vi har i bebyggelsen lagt stor vægt på både det sammenhængende byliv, livet som kan udfolde sig imellem boligerne og på attraktive fællesarealer, siger Christina Jørgensen, direktør for Projektudvikling og OPP i MT Højgaard, i en pressemeddelelse.

Entasis er arkitekt på projektet, mens MT Højgaard selv er rådgivende ingeniør på byggeriet.

Byggeriet er formet som to U’er med boligerne beliggende omkring et indre grønt og indbydende gårdrum.

Der er første spadestik på byggeriet den 22. august 2019. Planlagt aflevering er fjerde kvartal 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141