23948sdkhjf

Lund & Staun er konkurs

Lund & Staun har tirsdag indgivet egenbegæring om konkursbehandling til Skifteretten. Det oplyser den nordjyske virksomhed i en pressemeddelelse.

- Det er den mest sorte og triste dag i vor 22 år gamle virksomheds historie. Et ringe 2017 og katastrofalt dårligt 2018 har desværre fortsat ind i 2019 med projekter, som med en i forvejen stram kalkulation er blevet yderlig forværret. Dette har ledt til, at vi har udsigt til at have mistet vor egenkapital samt af likviditetsmæssige årsager ikke kan - eller kan forsvare - at fortsætte driften, udtaler administrerende direktør og hovedaktionær Henrik Staun.

- På den baggrund er vi desværre sat skakmat i forhold til at udføre den plan, som skulle have bragt virksomheden tilbage i sorte tal. Det berører os dybt, at konkursen medfører konsekvenser for mange af vore trofaste medarbejdere og for en række kreditorer og andre langvarige samarbejdspartnere. Vi er i denne vanskelige situation ”heldige”, at mange af vore større byggerier er meget tæt på afslutning, så vi håber på, at konsekvenserne for vore bygherrer er overskuelige, fortsætter Henrik Staun.

Den nordjyske entreprenør og tømrervirksomhed kom ud af 2018 med et underskud før skat på 7,9 mio. kr., og selskabets egenkapital var på det tidspunkt faldet til 5,7 mio. kr.

- Vi er naturligvis først og fremmest som ledelse og bestyrelse ansvarlige for udviklingen, og set i det kendte bakspejl burde virksomheden have holdt sig fra – for vor del - større komplicerede totalentrepriser i som uden for vor region, som ikke har matchet vore kompetencer. Vi må samtidig konstatere, at konkurrenceforholdene på trods af den høje aktivitet er skærpede og indtjeningsniveauet er usundt for mange i branchen, hvilket vi desværre ser på de ringe resultater, mange af vore kollegaer i præsterer, udtaler bestyrelsesformand Michael Helmershøj.

Som kurator er udpeget advokat Rune Hyllested fra Storm Advokater. Han skal nu i gang med at se, om hele eller dele af aktiviteterne kan føres videre.

På den konto er Henrik Staun dog optimistisk.

- De seneste dages udvikling er gået stærkt, så derfor har aktionærerne i Lund & Staun endnu ikke et overblik over fremtiden, men et godt bud kunne være, at det stærke brand, som er opbygget over en lang periode, fortsætter i en eller anden form, siger Henrik Staun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093