23948sdkhjf

Nu er datoen endelig sat: Amager Bakke åbner i efteråret

Manglende tests, dokumentation og tilladelse har udsat åbningen af skiparken på Amager Bakke, som først åbner den 4. oktober

De skiglade københavnere må vente til den 4. oktober med at tage skiparken på Amager Bakke i brug. Det oplyser Amager Ressourcecenter, der er bygherre for det nye affaldsenergianlæg.

Byggeriet, der begyndte i 2013, er ifølge ARC stort set færdigt, men der er fortsat brug for at gennemføre tests og indsamle dokumentation, inden tilladelsen til at tage bakken i brug kan indhentes.

Allerede i maj kunne fagbladet Ingeniøren fortælle, at der endnu ikke var indhentet tilladelse til, at folk må færdes på den nye skibakke.

Tilladelsen er nødvendig, fordi skibakken er placeret ovenpå kedelrummet på affaldsenergianlægget. Det indebærer en meget lille teoretisk risiko for, at skiløbere bliver kogt ihjel i tilfælde af en ulykke.

Det var planen, at den i alt 450 meter lange skibakke skulle åbne i april. Ligesom nu var de manglende godkendelser årsagen til, at åbningen måtte udskydes.

Når Amager Bakke åbner, vil der være både en sort, rød, blå og en grøn piste. Underlaget på bakken er lavet af gummibørster, der er beklædt med silikone. For at give bedre fart ned ad bakken, bliver ski og snowboards også sprøjtet med silikone.

Skibakken bliver en af verdens største kunstige skibakker.

Originalartikel: tv2lorry.dk/artikel/nu-er-datoen-endelig-sat-kunstig-skibakke-aabner-i-efteraaret

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11