23948sdkhjf

Malerfirma klar til kæmpeprojekt på Øresundsbroen

Overfladebehandlingsvirksomheden Muehlhan vinder udbuddet af malerprojektet af Øresundsbrons stålkonstruktion. Rammeaftalen gælder for de første år af malerprojektets i alt 13 år og har en værdi af maksimalt 160 mio. kr.

– Vi er glade for de mange stærke bud, vi har fået og føler os trygge og tilfredse med den store erfaring og viden, som Muehlhan har. Vi værdsætter også, at de er vant til offshore-arbejde, hvilket dette i allerhøjeste grad er, og de har en god plan for at håndtere de specielle maleplatforme, der bliver fremstillet for at kunne udføre dette arbejde, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet. 

Aftalen løber i to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Malerarbejdet af halvdelen af sydsiden af stålkonstruktionen – strækningen mellem Peberholm og begyndelsen af stråkablerne – forventes at vare frem til efteråret 2021. 

Da broen blev malet første gang, før den blev rejst ude i sundet i slutningen af 1990'erne, blev dette gjort indendørs og på land. Nu skal malerarbejdet udføres under helt andre omstændigheder – jernbanens køreledning med titusinder af volt, og tog der passerer med høje hastigheder, er meget tæt på malernes arbejdsplads. Vejr, vind og de mange meter over havets overflade giver også meget specielle forudsætninger for malerne. 

Ud over forstærkningsmaling – hvor der males nye lag på de eksisterende lag – udføres også reparationsmaling på de overflader, der har skader.

– Forstærkningsmalingen styrker det farvelag, der primært beskytter de underliggende lag mod vejr og vind og sikrer en fortsat god beskyttelse mod korrosion, siger Johan Nord. 

Yderligere to udbud er netop afsluttet for konsortiets anlægsenhed. Konsulentopgaver for både teknisk rådgivning og projektledelse er vundet af ÅF Industry og Arkatay Consulting – til en samlet værdi af maksimalt 105 mio. kr. 

– Malerprojektet er uden tvivl det største igangværende projekt, men parallelt med det er der mange andre spændende projekter i gang, og vi har derfor brug for større projektlederressourcer og fortsat teknisk rådgivning, siger Bengt Hergart. 

Når malerprojektet forventes at være afsluttet i 2032, har cirka 300.000 kvadratmeter fået et nyt farvelag.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094