23948sdkhjf

Ni skarpe nomineringer til Procesprisen

Ni projekter har med innovative tiltag og en stor indsats udmærket sig inden for optimering af byggeprocesser. Derfor er demed i opløbet til Boligfonden Kubens Procesprisen 2019, hvor den gode proceshistorie hædres.

Procesprisen gives til det projekt eller den organisation, som formår at løfte produktiviteten, samarbejdet eller kvaliteten igennem tilgangen til processer i byggeriet. 

I august udvælges tre nominerede til Procesprisen der går videre til anden runde. Vinderen af Procesprisen 2019 offentliggøres den 7. november til det store awardshow Building Awards 2019 i København.

Sidste år modtog Vandpartner prisen for at have et vedvarende fokus på innovation og produktivitet i Aarhus, og for at have skabt en ny samarbejdskultur i vandbranchen gennem en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel. Vandpartner formår desuden at arbejde kontinuerligt for at trimme processer gennem innovation, og som et resultat af dette, er anlægsprojekterne inden for vandforsyning og spildevandsrensning både blevet billigere og af bedre kvalitet.  

 

Og de nominerede er....

ATP Ejendomme – Renovering af Falkonercenteret
En stærk samarbejdsånd og en fælles gateway-model har været med til at sikre et effektivt og professionelt samarbejde på tværs af faggrupper i en kompleks renovering og ombygning af Falkonercenteret. Det har resulteret i, at byggeriet blev afleveret til tiden og inden for det planlagte budget.

ByK med Trust – Et procesoptimerende strategisk partnerskab
Trust består af seks virksomheder, som har etableret et partnerskab baseret på værdierne tillid, ressourcer, udvikling, samarbejde og trimmet byggeri: Trust.
Seks virksomheder har med afsæt i disse værdier sat fokus på vidensopsamling, læringsloops, historiefortælling og procesoptimering, hvilket er mundet ud i ”ByK med Trust procesplanen”. Planen giver et samlet overblik over et projekts aktører og processer gennem hele værdikæden, og har allerede bevist sit værd i porteføljen på 39 færdiglavede delprocesser, skabeloner og værktøjer til brug for arbejdet gennem alle byggeriets faser på skoler og daginstitutioner.

Danmarks Tekniske Universitet – Samling af forskning i ny særlig enhed
En holistisk tilgang til projektet kendetegner byggeriet af bygning 310, der skal sikre fremtidig fleksibilitet i forskningsmiljøet på DTU. Teamet bag projektet har gennem en gateway-tilgang lagt vægt på, at de enkelte led i projektorganisationen tager ejerskab for sine opgaver. Det har resulteret i, at relevante aktører inddrages rettidigt i processen samt at der har været en kontinuerlig afstemning af tid, kvalitet og økonomi så det komplicerede laboratoriebyggeri har holdt sig inden for både tidsplan og budget i både design- og udførelsesfasen.

Dansk Boligbyg A/S og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole – Lastplanner og lokalitetsbaseret planlægning af processen
Dansk Boligbyg har i samarbejde med Bygningskonstruktør-uddannelsen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole haft succes med at udvikle en mere involverende og overskuelig planlægningsproces med større produktivitet og bedre arbejdsmiljø for øje. Det har nedbragt antallet af fejl og konflikter på arbejdspladsen samt tilvejebragt åbninger for innovative løsninger på tværs af faggrupper.

Enemærke & Petersen - Processcreening på byggepladsen
Screeninger på byggepladserne har gjort, at man nu kan identificere og nedbringe spildtid i processen med en målrettet indsats. Indsatsen har været med til at nedbryde silotænkning og forbedret kommunikationen mellem byggelederen og håndværkerne som resultat af nye arbejdsprocesser. Et benchmark før og efter indsatsen viser en gennemsnitlig forbedring af produktiviteten på seks procent.

Gymnasiefællesskabet – Optimering af eksisterende rammer
21 gymnasier satte sig for at skabe en fornyelsen af gymnasierne i en tid, hvor flere og flere unge vil tage en gymnasial uddannelse mens ressourcerne kun indskrænkedes. Projektet indstilles til procesprisen for nytænkning i forhold til at skabe den nødvendige kapacitet til at huse stadigt flere elever i allerede eksisterende rammer med en afgrænset økonomi. De gode resultater er opnået i kraft af udvikling og deling af effektive analyseværktøjer, der også kunne sikre energioptimering i udvidelser og ombygninger.

Hovedstadens Bygningsenterprise A/S – Arbejde for sammenhæng og værdiindragelse i byggeprocesser
Hovedstadens Bygningsentreprise har sine værdier om kvalitet, ansvarlighed og samarbejde i højsædet. Ledelsen nomineres for sin utrættelige tilgang til at finde sammenhæng mellem aktører i udfordrende processer, og deres konsekvente insisteren på, at deres værdier kommer først i implementeringen af LEAN-systemet i alle byggeprocesser.

NCC Danmark A/S – Digitalisering af LEAN formandsmøder
NCC har med det simple indkøb af en touchskærm lettet koordinering og planlægning af byggeprocesserne betydeligt ved LEAN formandsmøder. Formændene træder skiftevis til tavlen, opdaterer de andre med sin planlægning og åbner op for diskussion af eventuelle udfordringer. I systemet kan man både se arbejdsprocesser og materialeoplæg, hvilket skaber en sammenhængskraft faggrupperne imellem. På denne måde tages der ejerskab for hinandens opgaver og man får samtidigt optimeret den samlede produktion.

Rebus - Renovating Buildings Sustainably – Facilitering af strategiske partnerskaber
Rebus arbejder for at tilpasse og udbrede forretningskonceptet strategiske partnerskaber til det danske bygge- og anlægsmarked. Med workshops, dialogmøder og temamøder har Rebus sikret en videndeling i branchen, og flere strategiske partnerskaber er nu i fuld gang i byggebranchen.


Fakta: Building Awards 2019

Building Awards 2019 sætter fokus på byggeriets værdiskabelse og det medfølgende ansvar for at samarbejde, så en opgave bliver løst med det bedst mulige resultat, ikke kun for bygherren, men også for samfundet og de andre aktører i værdikæden.

Building Awards finder sted den 7. november og starter med et fagligt seminar på BLOX. Seminaret efterfølges af et stort awardshow på The Planet. Her uddeles i løbet af aftenen en række spændende priser der hver især hædrer dele af byggebranchen.


Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11