23948sdkhjf

Rådgiver har mangedoblet staben: - Vi har aldrig haft en kassekredit

Siden starten i 2010 har den specialiserede rådgivervirksomhed Exigo haft som mål at forbedre byggebranchens produktivitet ved hjælp af nye digitale redskaber. Databaseret projekt- og risikostyring har været det primære omdrejningspunkt for forretningen. Og de digitale ydelser har vundet større og større indpas – bedre overblik, planlægningsmuligheder og de besparelser, det kaster af sig, er i høj kurs. 

Exigos ydelser har nu været brugt på hundredvis af byggeprojekter, og listen af kunder er blevet længer og længere.

På bygherresiden er de fleste regioner på kundelisten, og på entreprenørsiden er kunder som Aarsleff, MT Højgaard og JFP, er et lille udpluk af de virksomheder der anvender Exigos ydelser og software. 87 pct. af landets allerstørste entreprenører anvender Exigos software Vico Office, forklarer firmaets stifter og direktør, Kristian Birch Pedersen, til Licitationen. 

Kunderne er både bygherrer og entreprenører med en lille hovedvægt på førstnævnte. 

Det massive flertal af opgaverne er i Danmark, men lidt bliver det også til i Tyskland, hvor Exigo har været inde over et par store projekter. 

Tættere på kunder og projekter i København
Med fremgangen er også antallet af medarbejdere vokset. Alene de sidste fem år er firmaet gået fra fire til 27 ansatte, når alle bliver talt med. Langt hovedparten har deres daglige gang på hovedkontoret på Katrinebjerg i Aarhus, klods op ad en af Aarhus Universitets afdelinger. 

En afdeling i København er det også blevet til, der med lokaler i Aalborg Universitets afdeling i hovedstaden. Første mand blev ansat i august sidste år, og ansigt nummer to kom til i marts i år. 

- Det har bragt os tættere på de mange store projekter i København og på kunderne, forklarer Kristian Birch Pedersen. 

Planen er, at afdelingen udvides yderligere, når projekter er til det. Samme tilgang kendetegner direktørens ekspansionsplaner som helhed: En stabil vækst og sund økonomi. 

- Vi har aldrig haft en kassekredit, siger Kristian Birch Pedersen og slår fast: 

- Vi vil ikke bruge flere penge end vi tjener. 

Investerer op mod en femtedel af omsætningen i udvikling
Tilgangen betyder dog ikke, at spareiver er dagens orden – det er derimod udvikling. 

Hvad der svarer til mellem 10 og 20 pct. af omsætningen investeres i udvikling. 

Så ydelserne og produkterne udvikles løbende og nye lag og funktioner kommer til. Eksempelvis er et big data-projekt, som firmaet kørte med det nærliggende Alexandra Instituttet for et par år siden, ført videre til et nyt digitale dashboards med mulighed for at følge dag til dag udviklingen i et byggeprojekt.


Læs mere om hvad der er på vej hos Exigo i: - Det, der før tog "nogle få år", tager nu nogle få uger

Artiklen er en del af temaet Fremtidens projekt- og risikostyring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094