23948sdkhjf

Se genbrugsstation bygget af genbrugsmaterialer

Bevilling på små 42 mio. kr. til det cirkelformede projekt

Bygget i genbrugsmaterialer, indrettet med to ringveje i to niveauer og med op mod 300.000 brugere. Ja, der er store ambitioner for design og besøgstal på den nye genbrugsstation i Lisbjerg nord for Aarhus.

Helt nye skitser af genbrugsstationen udarbejdet af Schønherr og Loop Architects, som Aarhus Kommune netop har offentliggjort, viser, at stationen får form som en cirkel i landskabet. Heri indrettes så en indre og en ydre ringvej på to niveauer. 

Genbrugsstationen bliver en cirkulær skive i de bakkede omgivelser på Ølstedvej i Lisbjerg. Besøgende vil ankomme gennem en tæt, grøn beplantning og ind på pladsen. En grøn midte i cirklen trækker naturen ind på pladsen. 

Genbrugsstationen skal så vidt muligt bygges af genbrugsmaterialer for dermed at demonstrere, hvordan affald kan være en ressource.

Næste skridt i processen frem mod den cirkulære genbrugsstation er, at anlægsopgaven kommer i udbud, samtidig med at Teknik og Miljø arbejder med planerne for en ny vej i området, der skal gøre det lettere for besøgende til genbrugsstationen at komme frem.

Aarhus Byrådet vedtog i februar at bevilge 41,7 mio. kr. til projektet med genbrugsstationen.  

Den nye genbrugsstation er nødvendig, fordi Aarhus’ ældste og mindste genbrugsstation i Lisbjerg er blevet for lille. Den skal aflaste den meget travle genbrugsstation på Lystrupvej og desuden danne ramme for genanvendelse for de mange forventede tilflyttere de kommende år. 

Fakta: Lisbjergs nye genbrugsstation

Besøgstal på den eksisterende genbrugsstation på Ølstedvej i 2018: 73.000. 

Forventet besøgstal i 2030: 284.000. 

89 procent af affaldet, som afleveres på de syv genbrugsstationer i Aarhus, bliver brugt igen. Enten i nye materialer eller direkte på Reuse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095