23948sdkhjf

Udfordrende markeder presser Rockwool til nedjustering

Isoleringsgiganten Rockwool skruer ned for forventningerne til 2019. Det sker efter et første halvår, der ellers lever op til forventningerne.

Rockwool har nedjusteret fra 4-8 pct. til 2-5 pct. vækst i år.

- Vi leverede et stærkt første halvår og et godt (andet, red.) kvartal, hvor vi ikke desto mindre så nogle segmenter og regioner sænkede farten og et fortsat volatilt marked.

- Vi igangsætter kapacitetsreduktioner i de berørte områder. Både Isolering- og System-segmenterne voksede, og vi er i særdeleshed glade for væksten i hele System-porteføljen. Overordnet er prisniveauet forbedret, dog med stærkt prispres i nogle markeder, skriver adm. direktør Jens Birgersson i den netop offentliggjorte halvårrapport. 

Det er særligt Asien, Østeuropa og Tyskland, der er præget af hård priskonkurrence og/eller lavere efterspørgsel end forventet.

Nedjusteringen kommer efter et 1. halvår, hvor Rockwool ellers har vist gode takter. Omsætningen er steget 4,4 pct. til 1,34 mia. euro (små 10 mia. kr.) og driftindtjeningen blev forbedret med 11 pct. til 178 mio. euro (1,3 mia. kr.).

Det giver en overskudsgrad på 13,4 pct., og Rockwoll fastholder sine forventninger til 12,4 pct. i overskudsgrad for hele året trods de lavere vækstskøn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.376