23948sdkhjf

Milepæl for Hoffmann og Dorte Mandrups Carlsberg-projekt

Onsdag holdt Carlsberg Byen rejsegilde på 69 nye boliger på den gamle bryggerigrund i Valby. Projekterne, som består af den fredede bygning, Mineralvandsfabrikken og det nyopførte Mineralvandshuset. 

Teamet bag byggerierne består af Hoffmann som entreprenør, Dorte Mandrup som arkitekt, Sweco ingeniør og 1:1 Landskab som landskabsarkitekter. 

Mineralvandsfabrikken har tidligere huset kulturelle aktiviteter herunder Dansehallerne, og foruden 20 nye boliger, vil bygningen fremover rumme både erhverv, butikker og restaurant. Ligeledes vil Mineralvandshuset have blandede aktiviteter og foruden 49 moderne boliger også rumme café, erhverv og butikker.

- Jeg er meget imponeret over det udtryk, Dorte Mandrup har skabt på Mineralvandshuset. Det er altid en udfordring at bygge op ad eksisterende og særligt fredet byggeri, fordi det kan begrænse mulighederne. Det har dog ikke været tilfældet her, hvor det efter min vurdering nærmere har fungeret som inspirationskilde og skabt en unik, æstetisk flot bygning, der både peger fremad, men i høj grad også peger tilbage i historien, siger Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhus i en pressemeddelelse om det nye projekt. 

Bygningerne er placeret i Carlsberg Byens sydlige ende tæt på Carlsberg Station og det travle byrum, Humletorvet og den kommende centrale plads Franciska Clausens Plads. Ligeledes er bygningerne omgivet af grønne områder og fredede bygninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094