23948sdkhjf

126 år gammelt vandværk bliver fleksibelt forsamlingshus

Vandværket på Rabarbervej i Københavns Nordvest-kvarter bliver forvandlet til et moderne forsamlingshus med mødelokaler, kontorfælleskab, fællesspisning og café. 

Det 126 år gamle vandværk skal være et uformelt samlingspunkt for bydelens borgere, besøgende og forretningsdrivende. 

Det er ejendomsudvikleren Sifora, der har købt Vandværket. 

- Håbet er at skabe et helt nyt sted i København, hvor både forretningsfolk, studerende og børnefamilier føler sig velkomne. Vandværket kommer til at huse moderne kontorfaciliteter, konference- og mødelokaler og en café. Derudover forvandler vi det store lokale til et moderne forsamlingshus, hvor vi forestiller os forskellige daglige aktiviteter, såsom yogahold om morgenen og fællesspisning om aftenen, siger Rasmus Storgaard, ejer og direktør i Sifora, i en pressemeddelelse om projektet. 

Fakta: Transformation af Vandværket på Rabarbervej

Bygherre: Sifora

Arkitektrådgivere: Sangberg og Skala Arkitekter

Ventilations- og VVS-ingeniør: Øllgaard

Konstruktionsingeniør: Constructa

Entreprenør: Reinfeldt Totalentreprise og BGB

Areal: 1.400 kvm inkl. kælder

Åbning: 1. december 2019

Sangberg overtog efter Skala
Skala Arkitekter er ansvarlige for de indledende skitser og har sikret projektet de nødvendige kommunale tilladelser. Nu har Sangberg overtaget bygherrerådgivningen og er ansvarlige for at føre projektet endeligt i mål. 

Marie-Louise Rooijackers Mejlholm fra Sangberg er projektleder på omdannelsen af Vandværket: 

- Man får så meget karakter og autenticitet forærende med en bygning som Vandværket på Rabarbervej, og når man transformerer denne type bygninger, handler det først og fremmest om at udnytte bygningens iboende potentialer. Særligt er det store rum en gave til det lokale miljø, hvor de fleste bor og har deres daglige gang i mindre huse med mindre rum, fortæller hun i pressemeddelelsen. 

For at fremtidssikre Vandværket er fleksibilitet et nøgleord, så Vandværket også i fremtiden kan rumme mange forskellige aktiviteter. Derfor er den overordnede tilgang at udvikle så mange store, rene rum som overhovedet muligt og supplere dem med midlertidige indretningsmøbler. På denne måde får de kommende brugere også mulighed for at indtage bygningen og påvirke, hvad der skal ske i Vandværket. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172