23948sdkhjf

Jorden er brudt til 148 almene boliger i Ørestad

Mangfoldigheden i Ørestad Syd fik et boost i tirsdags, da AG Gruppen og Boligforeningen AAB tog det første spadestik på byggeriet af 148 almene boliger og en ny daginstitution på godt 1.800 kvm.

De nye boliger, som varierer i størrelse fra 38 – 114 kvm, kommer til at dele gård med de private lejeboliger i bebyggelsen Ørestad Have, som er en del af samme karré. Og den blanding af boligformer er afgørende, lød det på dagen fra direktør i AG Gruppen, Tony Christrup: 

- Vi har brug for at blande boligformerne i byen. Vi skal have et miks af unge og gamle, familier og singler, direktører og pædagoger til at bo side om side. Det skaber dialog, styrker fællesskabet og sikrer sammenhængskraften.

Fakta om byggeriet:

148 almene lejligheder. 98 lejligheder over 69 kvm, 50 lejligheder på 39-69 kvm

Ny daginstitution til kvarterets børn på 1.822 kvm

Fællesrum for beboerne på 134 kvm

Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter

Rådgivende Ingeniør: Orbicon

Udvikler/totalentreprenør: AG Gruppen

Bygherre: AAB

Indflytningsklar: Foråret 2021

Boligminister Kaare Dybvad Bek var inviteret til at tage første spadestik på de almene boliger. Hans ord ved ceremonien kredsede også om en voksende bevidsthed om behovet for at give plads til alle i byen.

Dorte Mandrup Arkitekter har slået tregerne til projektet i Ørestad Syd, og Orbicon fungerer som rådgivende ingeniører. 

Arkitekturen opfordrer til fællesskab
AG Gruppen har bygget almene boliger i mere end 20 år og været blandt de første til at sætte den blandede by på tapetet. Således står AG Gruppen bag udførelsen af Karen Blixen Parken i Ørestad Nord, hvor almene boliger, andelsboliger og pensionskasselejligheder ligger side om side. Alle lejligheder er bygget med de samme materialer, og sådan kommer det også til at være med de nye boliger i Ørestad Syd.

- Arkitektur skal ikke skabe skel mellem folk. Det skal tværtimod opfordre til fællesskab og godt naboskab ved at skabe mødesteder, hvor folk kan mødes tilfældigt og lære hinanden at kende, siger Tony Christrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11