23948sdkhjf

Flügger samler produktion i Kolding: Nedlægger 44 stillinger

Det er omtrent et år siden, at malingkæmpen Flügger skød gang i et effektiviseringsprogram, der blandt andet har til formål at samle og modernisere koncernens produktion. Som led i den proces samler koncernen nu al skandinavisk produktion af maling i Kolding, og investerer 200 mio. i produktionen. Manøvren kommer til at koste 44 stillinger i Sverige, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

- Vi investerer 200 mio. kroner i vores produktion, så vi i højere grad er fremtidssikrede, samtidig med at vi samler vores produktion af maling i Skandinavien på ét anlæg. Vi er naturligvis kede af de konsekvenser, beslutningen får for de berørte medarbejdere, siger Jimmi Mortensen, administrerende direktør i Flügger.  

Moderniseringen og sammenlægningen af produktionen sker ifølge Flügger for at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel på mere miljørigtige produkter samt øgede regulatoriske krav. Koncernen forventer, at produktionen af maling vil være 100 procent vandbaseret i løbet af 2020. Moderniseringen af fabrikken i Kolding er begyndt, og den endelige ombygning forventes færdig i løbet af 2021.

Spartel bliver i Sverige

Mens der bliver lukket ned for malingproduktionen i det svenske, bliver der til gengæld skruet op for Flüggers spartelproduktion. I sommer blev første spadestik taget til et nyt spartelanlæg, der etableres i tilknytning til selskabets eksisterende lager i Sverige. Anlægget, som ventes at stå færdigt i løbet af 2021, skal ifølge Flügger imødekomme den stigende efterspørgsel på spartel.

- Efterspørgslen efter spartel er fortsat stigende, og vi har behov for øget produktionskapacitet, og derfor investerer vi cirka 70 mio.kroner af de i alt 200 millioner kroner i et nyt spartelanlæg i Sverige. Samtidig har vi stort knowhow og viden indenfor produktion af spartel på vores fabrik i Sverige, og derfor er det et naturligt valg for os at beholde produktionen af dette i Sverige, siger Jimmi Mortensen.

De 44 stillinger, der nedlægges, svarer til cirka 10 procent af Flüggers samlede svenske medarbejderstab. I alt beskæftiger koncernen knap 1500 medarbejdere på verdensplan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094