23948sdkhjf

Ingen vil skyde penge i omstridt velkomstcenter

Årelang modstand fra lokalbefolkningen kan være medvirkende til, at ingen vil poste penge i et nyt arkitekttegnet velkomstcenter ved Kalø Vig

Der er endnu ikke kommet en krone til finansiering af et nyt velkomstcenter ved Kalø Vig. 

Det bekræfter Nationalpark Mols Bjerge over for TV2 Østjylland. 

Den manglende økonomiske opbakning betyder, at projektet har lange udsigter til overhovedet at blive til noget. 

I april måned i år godkendte et flertal i byrådet i Syddjurs Kommune, at den ikoniske Kalø Slotskro kan blive revet ned til fordel for et nyt, arkitekttegnet velkomstcenter på området. 

Et velkomstcenter, som vil komme til at koste mellem 40 og 50 mio. kr. at etablere. 

Planen er, at velkomstcentret skal ligge på en mark der, hvor den nuværende Kalø Slotskro er placeret. 

Men den plan har gennem flere år mødt modstand fra lokalbefolkningen både i form af høringssvar, protester og underskriftsindsamlinger. Og netop den aktive indsats fra de lokale tilskriver en byrådspolitiker årsagen til, at ingen vil poste penge i projektet. 

- Der er trods alt 6.500 borgere i og omkring Syddjurs, som har en mening omkring at bevare Kalø Slotskro, så jeg forstår til fulde de udfordringer, man står med. Og jeg kan godt forstå, at de fonde, der skal kaste midler i det her projekt, er lunkne ved det, siger byrådsmedlem i Syddjurs kommune Michael Mikkelsen (DF) til TV2 Østjylland. 

Drømmen lever stadig
Selvom der hverken er opbakning fra investorer eller fra lokalområdet, tror Jørgen Blach, der er formand for Nationalpark Mols Bjerge, stadig på projektet.
 

- Jeg mener, at der stadig er masser af opbakning, man hører bare ikke så meget til det. Jeg er overbevist om, at det nok skal komme op at stå, siger Jørgen Blach til TV2 Østjylland. 

Jørgen Blach er foregangsmand for projektet. Han mener, at det er vigtigt for Nationalpark Mols Bjerge, med sådan et center, fordi formålet er, at det skal videregive viden om nationalparken, inspirere de besøgende og tiltrække udenlandske turister. 

Der skal 30 mio. kr. mere til, før velkomstcentret kan blive opført, men det skræmmer ikke Jørgen Blach. Og selvom han nu har kæmpet for det i to år, giver han ikke bare lige op. 

- Jeg er selv meget begejstret for projektet, og jeg er omgivet af engagerede medarbejdere og frivillige, så jeg tror på det, siger Jørgen Blach til TV2 Østjylland. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078